tiistai 24. helmikuuta 2015

ESPRESSOJUUSTOKAKKU


Ajoittain kannattaa tajuta olla itse hiljaa ja luovuttaa kyökin ohjat toisiin käsiin. Silloin saattaa saada palkinnoksi palasen espressolla maustettua kakkua.


Olimme taannoin saamassa kavereita kylään. Suunnistin itse hetkeksi humputtelemaan ja jätin Apupojan kotiin leivontapuuhiin. Vielä ulko-ovella luettelin pakastimesta löytyviä marjoja ja ehdottelin, kuinka vadelmat sopisivat valkosuklaan kaveriksi, mustikat puolestaan paistettavaan juustokakkuun. Vasta Apupojan tuhahdettua vieno pyyntönsä saada leipoa täysin omien toiveidensa mukaan ymmärsin olla vaiti. Kannatti tajuta tukkia suu, sillä Apupoika yllätti minut kahvinmakuisella juustokakulla. En olisikaan itse keksinyt moista. 




Toisin kuin monet mokkakakut, saa tämä kakku makunsa tujakoista espressoshoteista, ei pikakahvijauheesta.
Tämä leipomus on kahvikakku – kirjaimellisesti. Apupoika halusi kahvin maistuvat kakussa kunnolla, ja täytteeseen onkin hujautettu peräti kolme ristrettoa – eli hieman normaalia espressoshottia tujakampaa tuplashottia. Juustokakussa on siis myös jonkin verran kofeiinia.  Kakkupala sopiikin kernaasti taltuttamaan vaikkapa kevätväsymystä, mikäli sellainen tuppaa vaivaamaan. Toimii takuulla vähintään lumelääkkeenä. 



ESPRESSOJUUSTOKAKKU ( ⌀ 20–24 cm)
Pohja:
  • 175 g Digestive-keksejä 
  • 50 g voita

Täyte:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadephia) 
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 3 tuplaespressoshottia 
  • 3 liivatelehteä 
  • Koristeeksi tummaa suklaata ja kahvipapuja

Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi sekoita voisula keksimurskan sekaan. Painele seos vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lusikoi tuorejuusto sekoituskulhoon, lisää kerma ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. 

Valmista espressoshotit. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kahviin. Lisää kahvi muun täytteen sekaan ja vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella. 

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 

Vuole kakun päälle koristeeksi suklaalastuja ja viimeistele kahvipavuilla. 



8 kommenttia:

  1. mitä herkullinen piirakka !!! Rakastan kaikkia Angie Saksasta

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Ai mitä, eikö kunnia kuulukaan minulle, kun tajusin lopulta olla hiljaa??

      Poista
  3. Siinä on kakku minun makuuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon sen! :) Sen verran espressoa, että voi hyvin korvata aamukahvin palalla kakkua.... ;)

      Poista
  4. Ihana kakku! Ihanat kuvat!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...