maanantai 17. marraskuuta 2014

KOUKUTTAVAT LEHTIKAALISIPSIT


Olen ymmärtänyt, että meitä ihmisiä on kahdenlaisia. On niin kutsuttuja sipsi-ihmisiä sekä niitä, jotka suhtautuvat sipseihin täysin välinpitämättömästi. Itse kuulun jälkimmäisiin. Kaupassa ei tule mieleenikään kurvata kassalle sipsihyllyn kautta, enkä ole ihan varma, olenko koskaan edes ostanut sipsipussia.


Terveellisempi ja hyvällä omallatunnolla popsittava sipsiherkku syntyy lehtikaalista. Näitä minäkään en voi vastustaa, vaan tunnistan itsessäni niin sanotun sipsikäden syndrooman, eli kerta toisensa jälkeen sipsikulholle hakeutuvan käden. Once you pop, you cant stop! Perunalastuvalmistajan iskulause pätee paremmin kuin hyvin lehtikaalisipseihin.

Lehtikaalisipsit tuovat hetkellisen helpotuksen, mikäli illallinen ottaa tovin valmistuakseen. Ainakin meillä illallisaikataulu pettää systemaattisesti aina vähintään tunnilla. Tällöin pienet makupalat taltuttavat pahimman nälkäkiukun ja auttavat selviytymään alkupalojen valmistumiseen asti.

Myös laadukkaaseen oliiviöljyyn kastettu leipäpala taltuttaa pahimman nälän ja pitää vieraat tyytyväisinä illallisen valmistumiseen asti. Rouhi öljyn sekaan suolaa ja pippuria.





Lehtikaalisipsien valmistaminen on helppoa. Pestyt ja kuivatut lehtikaalipalat pyöräytetään öljyssä, suolataan ja sujautetaan uuniin paistumaan. Sipseistä tulee oivia pelkän oliiviöljyn ja suolan yhdistelmällä, mutta valmiiksi maustetuilla öljyillä saa niihin lisämakua. 

Kuivaa pestyt lehtikaalit hyvin, jotta niistä tulee uunissa rapeita!


Sain testattavakseni Lanfranchin maustettuja öljyjä ja valmistin kolmen makuisia lehtikaalisipsejä. Maustoin ensimmäisen satsin Lanfranchin valkosipulilla maustetulla oliiviöljyllä, toisen basilikaöljyllä ja kolmannen chilillä maustetulla öljyllä. Pidin itse eniten basilikaöljyllä maustetuista sipseistä, vaikkakin myös varsin tujakat chilisipsit ovat koukuttavan hyviä!


Tykkäätkö sinä läträtä maustetuilla öljyillä? Jätä kommentti ja olet mukana Lanfranchin tuotepaketin arvonnassa. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 23.11., ja kaikki kommentin jättäneet ovat mukana arvonnassa. Liitä kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi, mikäli kommentoit anonyymina.

EDIT: Arvonta suoritettu ja voittajalle ilmoitettu onnenpotkusta! Kiitos kaikille kommentin rustanneille. 


LEHTIKAALISIPSIT (kolme pellillistä)

  • 200 g lehtikaalia 
  • loraus (noin 3 rkl) Lanfranchin basilikalla maustettua oliiviöljyä (tai muuta Lanfranchin maustettua öljyä) 
  • suolaa


Pese lehtikaalit huolella, sillä röpelöreunoihin jää helposti multaa. Kuivaa lehtikaalit huolella, jotta niistä tulee rapeita. Revi isot lehdet pienemmiksi ja poista puumaiset lehtiruodit.

Lorauta lehtikaalien päälle öljyä ja sekoita käsin.

Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kerros lehtiä. Rouhi päälle suolaa.

Paista 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeita ja saaneet hieman väriä.





Yhteistyössä Lanfranchi.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...