maanantai 19. toukokuuta 2014

MAKUMATKA MAROKKOON: KANAVARTAAT


Kariniemen haastoi joukon Blogiringin bloggaajia kokkailupuuhiin. Nakikseni napsahti kehitellä Kariniemen minuuttipihveistä välimerellinen herkkuannos. Päätin tehdä makumatkan Välimeren lounaisrannalle, Marokkoon.



Saksin minuuttipihvit varrastikkuihin sopiviksi suupaloiksi ja maustoin broilerin ras el hanout -mausteseoksella sekä harissatahnalla. Höyryllä ja tohinalla vartaat lisukkeineen valmistuvat alle puolessa tunnissa. Vartaiden kaveriksi sopii paahdetulla mantelilla maustettu couscous sekä raikastava jogurttikastike. Boon apitii!, kuten Marokossa ilmeisesti sanotaan.

Bloggaajien loihtimat reseptit on koottu myös Kariniemen sivuille. Piipahda sivuilla äänestämässä suosikkireseptiäsi (kanavartaita?!!). Vink vink, kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lennot Milanoon. (Äänestämään pääset >tästä<!)





Marokkolaiset kanavartaat, mantelicouscous & jogurttikastike

Ras el hanoutilla sekä harissatahnalla maustettujen kanavartaiden makumaailma on suoraan mausteisesta Marokosta. Tee makumatka Välimeren etelärannikolle ja tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan, sitruunankuorella maustetun jogurttikastikkeen kera.

MAROKKOLAISET KANAVARTAAT
(40 minuuttia, neljälle, valmistustapa: grilli / pannu)

 Mikäli käytät puisia varrastikkuja ja valmistat vartaat grillissä, liota tikut hyvin ennen käyttöä.

Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja saksi pihvit sopiviksi suupaloiksi. Sekoita ras el hanout -mausteseos, harissa-tahna sekä sitruunamehu tahnaksi. Pyörittele broileripalat kevyesti maustetahnaseoksessa, pujota lihapalat varrastikkuihin ja anna lihojen marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Kypsennä vartaat kuumalla parilapannulla tai grillissä. Tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan jogurttikastikkeen kera.




MANTELICOUSCOUS
  • 3 dl täysjyväcouscousta
  • vettä
  • suolaa
  • 50 g kokonaisia, kuorittuja manteleita

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla. Paahda manteleita kuumalla ja kuivalla pannulla kunnes mantelito saavat hieman väriä. Rouhi paahdetut mantelito ja sekoita ne kypsän couscousin joukkoon.

JOGURTTIKASTIKE

  • 2 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
  • tuoretta minttua

Sekoita sitruunankuori jogurtin sekaan. Silppua jogurtin päälle reilusti tuoretta minttua. 


Yhteistyössä Kariniemen.




perjantai 16. toukokuuta 2014

PÄIVÄN MENU


Isovanhempieni kätköistä löytyi aarre. Vatsasekaisin Kilinkolin -ravintolan päivän menu vuodelta nakki, kirves ja harakanvarpaat. Harmillisesti sinsillojen ulosteet olivat luottotavarantoimittajaltani loppuneet, eikä Vatsasekaisin Kilinkolin -ravintolan uutta tulemista näin ollen nähdä vielä huomisessa Ravintolapäivässä

Lauantain Ravintolapäivän reilun kahdentuhannen pop up -ravintolan tarjonnasta löytyy taatusti vatsantäytettä jokaisen makuun, vaikkei mistään taidakaan saada koiranröyhtäysspagettia tai klimppivettäKenties sitten elokuussa.



VATSASEKAISIN KILINKOLIN -RAVINTOLAN
PÄIVÄN MENU

Peruna a la räkä / Spagetti koiran röyhtäys (50 mk)
Sinsillan ulostus”pullat” (25 mk)

juomat:

Klimppivesi sokerisiirapilla (20 mk)
Cafe O´la (17 mk)

jälkiruoat:
Paistettu ripuli voitaikinalla
eli
Paistettu ripuli wc-paperilla (70 mk)


Hyvää ruokahalua!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...