Sisällön tarjoaa Blogger.

KAHVILLA MAUSTETUT SUKLAATRYFFELIT


Apupojalla on lisäkseni ainakin kaksi heikkoutta: suklaa sekä hyvä kahvi. Lempeän emännän elkein löin kaikki suosikit kimppaan ja pyörittelin Apupojalleni kulhollisen espressolla maustettuja tryffeleitä.




Nämä itse tehdyt suklaamakeiset ovat miltei naurettavan helppotekoisia. Jujuna on tryffelimassaan hukutettu shotillinen hyvää espressoa, joka tuo tryffeleihin täydellisen kahvivivahteen. Tryffelit ovat hyviä heti valmistuttuaan, mutta suosittelen malttamaan päivän tai pari, sillä maku paranee pari päivää maustuessaan. 

(En osaa sanoa, syntyykö yhtä hyviä tryffeleitä "tavallista" kahvia käyttämällä. Mikäli kokeilet vaihtaa espresson suodatinkahviin, suosittelen keittämään tavallista vahvemmat sumpit, lisää tällöin kahvia noin puoli desilitraa.)

KAHVILLA MAUSTETUT SUKLAATRYFFELIT (noin 30 tryffeliä)
  • 300 g tummaa suklaata (esim. 50 grammaa 70-prosenttista ja loput noin 50-prosenttista) 
  • 1 dl kuohukermaa 
  • 1 tuplashotti hyvää espressoa (esim. Turun kahvipaahtimon espressopavuista)
  • sokeroimatonta kaakaojauhetta

Pilko suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Valmista espresso ja lisää se kerman sekaan. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kattilaan. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos toiseen astiaan.

Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä noin kaksi tuntia.

Ota suklaamassasta lusikoilla nokareita ja pyörittele nokareet sormin palloiksi. Käytä apuna kaakaojauhetta. Pyörittele tryffelipallot lopuksi kaakaojauheessa.

Säilytä tryffelit jääkaapissa.







7 kommenttia

  1. sooooo lecker und schokoladig!!!!!!! wunderschöne bilder und inspirationen!!!!! liebe grüße von angie und eine schöne woche

    VastaaPoista
  2. Onpas unelmaisen kauniita kuvia ja hyvännäköisiä tryffeleitä.Jostain syystä valmiit tryffelit (edes ne kalliit käsintehdyt) eivät aina ole kauhean hyviä, mutta itsetehdyistä muistelen pitäväni. Kahvin ja suklaan yhdistelmällä on muutenkin toki vaikea mennä vikaan :)

    Osaatko vinkata näihin hyvänmakuista 50-prosenttista tummaa suklaata? Aika monet sen vahvuiset ovat aika mitäänsanomattoman makuisia, ja tällaisissa suklaaherkuissa raaka-aineen maku on kyllä ehdottoman tärkeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipsa! Nyt kun tajusin, kuinka naurettavan helppo tryffeleitä on tehdä itse, jäävät valmiit tryffelit jatkossa kauppaan – ainut "huono" puoli tietty on, että näitä tulee väistämättä tehtyä kerralla aika iso satsi, joka tulee myös syötyä varsin nopeasti...

      Mä käytin näihin ihan Fazerin leivontasuklaita, sitä 70-prosenttista sekä sitä 250 gramman paketissa olevaa vaaleampaa, olisiko ollut 44-prossasta? Näissä myös hyvä espresso on tosi tärkeää, jos kotoota ei löydy kahvilaitteita, suosittelen hakemaan shotillisen vaikkapa jostain hyvästä kahvilasta.

      Poista
  3. Oi ihanaa, meillä on huomenna joulukarkkipaja, ehkäpä lisäämme nämä listalle :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Täytyy täälläkin varmaan tehdä vielä toinen satsi ennen joulua, jospa niistä sitten jäisi vaikka pukinkonttiikin namuja...

      Poista
  4. Samat kaksi heikkoutta minullakin, kahvi ja suklaa. Loistava resepti, kiitos :)

    VastaaPoista