keskiviikko 29. lokakuuta 2014

SYYSPÄIVÄN
PUOLUKKA-KOOKOSKAKKU


Sateinen syyspäivä suorastaan vaati jotakin hyvää. Mieleeni muistui kesällä pyöräyttämäni raparperi-kookoskakku ja päätin laittaa leipoen. Raparperit tosin vaihtuivat sesonkiin sopiviin puolukoihin. Puolukka on yksi suosikkimarjoistani – kenties samaistun sen happamuuteen – ja kookos on sille täydellinen makupari.



Ohjeesta syntyy pieni, halkaisijaltaan noin 18-senttinen kakku. Mikäli herkuttelevia suita on muutamaa useampi, kannattaa tehdä suosiolla tuplasatsi suurempaan vuokaan. Tarjoa kakun keralla mascarponevaahtoa.

PUOLUKKA-KOOKOSKAKKU 
(halkaisijaltaan 18-senttiseen irtopohjavuokaan)
  • 1 muna 
  • 1 dl fariinisokeria 
  • 75 g voita 
  • 2 dl vehnäjauhoa 
  • ½ dl kookoshiutaleita 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1 tl raastettua sitruunan- tai limetinkuorta 
  • ½ tl kardemummaa 
  • ½ dl maitoa
  • 2 ½ dl puolukoita
  • 1 rkl sokeria

muruseos: 
  • 25 g voita 
  • 1 dl kookoshiutaleita 
  • 1 rkl vehnäjauhoja 
  • 1 rkl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria

 Vaahdota muna ja fariinisokeri. Sulata voi ja lisää se vaahdon sekaan.

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe, sitruksen kuoriraaste ja kardemumma). Lisää kuiva-aineseos sekä maito vuorotellen taikinan sekaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Levitä päälle puolukat ja ripottele sokeri.

Valmista muruseos. Sulata voi ja sekoita muut aineet voisulan sekaan. Lusikoi muruseos kakun päälle.

Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla.

Tarjoa jäähtyneenä mascarpone- tai kermavaahdon kera. 

MASCARPONEVAAHTO
  • 100 g mascarponejuustoa 
  • 1 dl kermaa 
  • 1 rkl fariinisokeria

Mittaa kaikki vaahdon ainekset kulhoon ja vispaa vaahdoksi. Vispaaminen onnistuu helposti ilman sähkövispilää, sillä mascarponejuusto jämäköittää kerman hetkessä.



11 kommenttia:

  1. Vaikka makeat kakut eivät yleensä ole suosikkilistallani, suolaiset painelevat aina ohi, on puolukka heikko kohtani. Se toimii aina!

    VastaaPoista
  2. Sun kuvat on kyllä aina yhtä kauniita! Eikä reseptissäkään mitään vikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jaana! Tämä on räpsästy päivän viimeisten valonsäteiden aikaan – haastavaa taas tämä vuodenaika kuvaamisen suhteen. :)

      Poista
  3. Sinähän olet tunnetusti niin hapan :-) As if!
    Kaunis kuvausalusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oikea sitruuna! :) Tuntuu, etten enää muulla kuvaakaan...

      Poista
  4. Tätä oli saatava saman tien kun ohjeen luin - ja sain kuin sainkin tuli juuri sellaisen täydellisen pikku syyskakun, jota kipeästi tarvitsin! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Ihanaa ja puolukkaista loppusyksyä (vai joko on talvi?) sinulle!

      Poista
  5. Kiitos - toimiva setti josta olen tehnyt nyt jo usemmankin version :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, ihana kuulla! Tällaiset helpot ja simppelit reseptit ovat omia suosikkejani! :)

      Poista
  6. tolles rezept!!! danke für die schönen bilder und liebe grüße von angie aus deutschland

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...