sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

RAPARPERI–KOOKOSKAKKU


Keittiössämme eivät jauhot ole hetkeen pöllynneet, ja myös blogissa on ollut koko kevään hävettävän hiljaista. Päätin riuhtoa nipun raparperinvarsia puskasta ja pyöräyttää kakun. Jospa bloggaamiseenkin löytyisi kakkupalan avulla uutta puhtia.

Kesän ensimmäinen raparperikakku sai makuparikseen kookosta. Keralle sopii mascarponevaahto tai pallo vaniljajäätelöä. Miksei myös vaahdotettu kookoskerma.

Mikäli pakastin pursuilee vielä viime kauden satoa, voit huoletta vaihtaa raparperipalat puolukoihin.



RAPARPERI–KOOKOSKAKKU (halkaisijaltaan 18-senttiseen irtopohjavuokaan)

  • 1 muna 
  • 1 dl sokeria 
  • 75 g voita 
  • 2 dl vehnäjauhoa 
  • ½ dl kookoshiutaleita 
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta 
  • ½ tl kardemummaa 
  • ½ dl maitoa

  • ½ litraa raparperipaloja 
  • ½ dl sokeria

muruseos:
  • 25 g voita 
  • 1 dl kookoshiutaleita 
  • 1 rkl vehnäjauhoja 
  • 1 rkl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria

Pilko raparperi ja laita palat sekä sokeri kattilaan. Anna raparpereiden pehmetä hieman.

Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se vaahdon sekaan.

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe, sitruunankuori ja kardemumma). Lisää kuiva-aineseos sekä maito vuorotelle taikinan sekaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Lusikoi taikinan päälle pehmenneet raparperipalat.

Valmista muruseos. Sulata voi ja sekoita muut aineet voisulan sekaan. Lusikoi muruseos kakun päälle.

Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla.

Tarjoa jäähtyneenä mascarpone- tai kermavaahdon kera. 




13 kommenttia:

  1. Mm, mehevän näköistä. Olen suuri kookoksen fani, joten tämä kakku kyllä varmasti maistuisi meikäläiselle. Kiva idea varioida samaa kakkua raparperillä keväiseksi tai puolukoilla syksyiseksi vähän sesongin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kakku vain mehevöityy hieman vanhetessaan. :) Tällaiset perus-pomminvarmat reseptit ovat hyviä just siksi, kun niitä voi varioida. Omenatkin toimisivat varmasti hyvin, vaikka niitä en olekaan kokeillut. :)

      Poista
  2. Ai että, kuulostaa ja näyttää täydellisen herkulliselle! NAM! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taidankin käydä jääkaapilla hakemassa palasen... ;)

      Poista
  3. Mä alan hermostua. Munkin raparperit kukkii jo, enkä mä ehdi käyttää...

    JOS ehtisin, niin tämä kakku kuulostaa ja näyttää just niin sopivalta!

    VastaaPoista
  4. No nyt raparperit maljakkoon ja varret kakkuun. :) Mikäs sinut nyt niin kiireellisenä pitää? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opintojen esseerysä ja samanaikainen käännösprojekti josta ei voinu kieltäytyä ja ylipäätäänperheenäidin hommat. Osa pipoista on vielä esillä ja puutarjatyöt on kaikki tekemättä. Järki lähtee. Ei mulla muuta.

      Poista
  5. No mutta sehän on raparperipiirakka! syynään jokaisen raparperi ohjeen blogimaailmassa vain yhdestä syystä, raparperi on maailman paras raaka-aine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja pirun hyvä resepti.jälleen.

      Poista
  6. Näyttääpä houkuttelevalta, nam!

    VastaaPoista
  7. Tämäpä tuli kuin tilauksesta. Juuri aamulla ajattelin leipoa jotain raparperista ja tässä se on, aivan ihanan kuuloinen ohje! Kiitokset :)

    VastaaPoista
  8. Tätä pitää kokeilla! Raparperi ja kookos on ihan mieletön makuyhdistelmä, olen todennut sen pariin otteeseen, kun olen tehnyt piiraan ja muffineja. Kakku seuraavaksi!:)

    VastaaPoista
  9. Aivan törkeän hyvää, testasin viikonloppuna. Koekaniineina oli henkilöitä, jotka eivät tykkää yhtään kookoksesta, mutta tämä sai kaikilta suuren suosion. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...