maanantai 19. toukokuuta 2014

MAKUMATKA MAROKKOON: KANAVARTAAT


Kariniemen haastoi joukon Blogiringin bloggaajia kokkailupuuhiin. Nakikseni napsahti kehitellä Kariniemen minuuttipihveistä välimerellinen herkkuannos. Päätin tehdä makumatkan Välimeren lounaisrannalle, Marokkoon.



Saksin minuuttipihvit varrastikkuihin sopiviksi suupaloiksi ja maustoin broilerin ras el hanout -mausteseoksella sekä harissatahnalla. Höyryllä ja tohinalla vartaat lisukkeineen valmistuvat alle puolessa tunnissa. Vartaiden kaveriksi sopii paahdetulla mantelilla maustettu couscous sekä raikastava jogurttikastike. Boon apitii!, kuten Marokossa ilmeisesti sanotaan.

Bloggaajien loihtimat reseptit on koottu myös Kariniemen sivuille. Piipahda sivuilla äänestämässä suosikkireseptiäsi (kanavartaita?!!). Vink vink, kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lennot Milanoon. (Äänestämään pääset >tästä<!)





Marokkolaiset kanavartaat, mantelicouscous & jogurttikastike

Ras el hanoutilla sekä harissatahnalla maustettujen kanavartaiden makumaailma on suoraan mausteisesta Marokosta. Tee makumatka Välimeren etelärannikolle ja tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan, sitruunankuorella maustetun jogurttikastikkeen kera.

MAROKKOLAISET KANAVARTAAT
(40 minuuttia, neljälle, valmistustapa: grilli / pannu)

 Mikäli käytät puisia varrastikkuja ja valmistat vartaat grillissä, liota tikut hyvin ennen käyttöä.

Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja saksi pihvit sopiviksi suupaloiksi. Sekoita ras el hanout -mausteseos, harissa-tahna sekä sitruunamehu tahnaksi. Pyörittele broileripalat kevyesti maustetahnaseoksessa, pujota lihapalat varrastikkuihin ja anna lihojen marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Kypsennä vartaat kuumalla parilapannulla tai grillissä. Tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan jogurttikastikkeen kera.




MANTELICOUSCOUS
  • 3 dl täysjyväcouscousta
  • vettä
  • suolaa
  • 50 g kokonaisia, kuorittuja manteleita

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla. Paahda manteleita kuumalla ja kuivalla pannulla kunnes mantelito saavat hieman väriä. Rouhi paahdetut mantelito ja sekoita ne kypsän couscousin joukkoon.

JOGURTTIKASTIKE

  • 2 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
  • tuoretta minttua

Sekoita sitruunankuori jogurtin sekaan. Silppua jogurtin päälle reilusti tuoretta minttua. 


Yhteistyössä Kariniemen.




12 kommenttia:

  1. Aivan loistavaa. Manteli couscous kuulostaa iha loistavalta ja se on kokeiltava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun chipotlevartaat näyttivät myös tosi herkuilta! Tsemppiä kisaan! :)

      Poista
  2. Söisin. Monta.
    (ja äänestin)

    VastaaPoista
  3. Ihanan ja erittäin herkullisen näköinen annos, söisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin - täytyy siis tehdä näitä uudelleenkin! :)

      Poista
  4. Niin piti vaan tulla sanomaan, Riikkaseni, että äänestin.
    Ihania vartaita.

    Ja mistä nuo pienet metallivartaat on? Haluan niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 <3

      Varrastikut olen napannut joskus kirpputorilta tai Fidalta.

      Poista
  5. Tämä näyttää niiiin hyvältä! Harissaakin on kotona, joten en keksi mitään syytä, miksen voisi tehdä näitä tässä joku päivä. Arvaat varmaan, kenelle äänenikin kolahti... ;)

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen ja varmasti makuinenkin annos!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...