maanantai 21. huhtikuuta 2014

PÄÄSIÄISMENUN PÄÄTÖS:
VÄSTERBOTTENSOST & KARAMELLISOIDUT LUUMUT


Pääsiäisen suhteen  pääsiäismenuni jälkkäriresepti tulee armottoman myöhässä, mutta onneksi Västerbottensost sopii mihin juhlapöytään tai -pyhään tahansa.

Suolainen Västerbottensost-juusto saa makuparin karamellisoiduista, vaniljalla maustetuista luumuista. Pyörittele tuoreet luumut sokerissa ja hauduttele ne kattilassa vaniljatangon kera mukavan pehmeiksi. Ei ole väliä, tarjoatko hillokkeen lämpimänä vai jäähdytettynä – tärkeämpää on ottaa juusto reilusti etukäteen huoneenlämpöön.



VÄSTERBOTTENSOSTIA JA KARAMELLISOITUJA LUUMUJA (neljälle)
  • 100 g Västerbottensost-juustoa
  • 4–6 tuoretta luumua koosta riippuen
  • ½ dl sokeria
  • puolikas vaniljatanko
  • (1 rkl vettä)
  • (loraus Galliano-vaniljalikööriä tai omaa suosikkilikööriäsi)
  • (sitruunamelissan lehtiä koristeluun)


Ota Västerbottensost hyvissä ajoin (noin tuntia ennen tarjoilua) huoneenlömpöön.

Viipaloi luumut. Laita pienen kattilaan luumut, sokeri sekä vaniljatanko. Pyörittele luumut sokerissa ja anna sokerin sulaa. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoittele ja anna luumujen hautua pehmeäksi. Lisää lopuksi likööri.

Tarjoa hilloke juuston keralla, joko lämpimänä tai kylmänä. Halutessasi koristele annokset sitruunamelissalla. 

Yhteistyössä Västerbottensostin kanssa.

12 kommenttia:

  1. Aijai! Ihanan tuntoinen resepti. Kesää ootellen josko oma luumupuuni tuottaisi jo satoa :)

    VastaaPoista
  2. Melkoinen lopetus huippumenulle. Nyt haluun VB ostia!

    VastaaPoista
  3. Hitsi miten herkullisen näköinen jälkkäri!

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka tämä puhutteleekaan juustohiirtä.... Kuola valuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, onko sielläkin juustohiiri?

      Poista
  5. Voi mitä tälle blogille on tapahtunut.. Teetkö enään pelkästään kaupallisia juttuja? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! En toki tee pelkästään kaupallisia kampanjoita. Viime aikoina on vain tullut tavallista enemmän mielenkiintoisia kampanjaehdotuksia vastaan. Olen aika tarkka, minkälaisiin yhteistyökuvioihin ylipäätään lähden mukaan, minulla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa / halua kirjoittaa tuotteista, joita en muutenkin käyttäisi keittiössäni. Toisaalta en myöskään koe, että yhteistyössä yrityksen kanssa tehtypostausresepti olisi yhtään huonompi kuin muuten vain postaamaani – päinvastoin, yleensä suunnittelen ja mietin kampanjapostausten reseptit paljon muita tarkemmin. :)

      Mutta lupaan, että seuraavaksi postailen jostain ihan muusta kuin kaupallisista jutuista! :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Pakko kompata edellistä anonyymiä. Kaikki jutut tuntuu olevan sponssi/yhteistyöjuttuja, vaikka reseptit sinänsä on herkullisia... Sääli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos myös sinulle kommentistasi! Itsekin olen kiinnittänyt asiaan huomiota. :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...