lauantai 7. joulukuuta 2013

LUUKKU 7: LUUMUHILLO JOULUTORTTUIHIN


Itse tehty luumuhillo nostaa joulutortut uudelle tasolle. Mausta hillo vaniljalla, kanelilla sekä tujauksella konjakkia ja leivo viikonlopun iloksi pellillinen tähtitorttuja.




Kaupan valmishillon voi helposti korvata itse tehdyllä. Omatekoisessa hillossa ei ole turhia lisä- tai säilöntäaineita, ja sokeriakin voi lisätä oman maun mukaan. Konjakkitujaus viimeistelee hillon ja antaa sille kivan säväyksen.

Luumujen ja konjakin ystävien kannattaa tehdä jouluksi myös herkullisia konjakkiluumuja. Konjakkiluumut sopivat yhtä hyvin niin joulukinkun kuin -jälkkärinkin kylkeen. Tai sellaisinaan nautittaviksi.


LUUMUHILLO (Soppakellari-blogin ohjetta mukaillen)

  • 500 g kuivattuja luumuja 
  • 1 dl sokeria 
  • 2 ½ dl vettä 
  • 1 kanelitanko 
  • ripaus vaniljajauhetta (TAI vastaava määrä vaniljauutetta TAI 1 tl vaniljasokeria) 
  • 3 rkl konjakkia

Mittaa luumut, vesi, sokeri, kanelitanko sekä vanilja kattilaan. Kiehauta seos ja anna luumujen muhia miedolla lämmöllä kannen alla parikymmentä minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmenneet ja hieman hajonneet.

Nouki kanelitanko pois ja halutessasi soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää lopuksi konjakki.

Anna seoksen jäähtyä ja käytä joulutorttujen täytteenä.

Hillo säilyy useamman viikon tiiviissä purkissa jääkaapissa säilytettynä. 

Luumuhillo joulutorttuihin, joulutortut ohje, luumuhillo, tähtitorttuhillo

12 kommenttia:

  1. Pitäisi kyllä tsempata luumuhillon(kin) kanssa. On liian helppoa tarttua niihin kaupan purnukoihin, jotka valmiin voitaikinan kanssa tekevät tortuista kyllä varsin teollisen makuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin hillokeitto taitaa olla helpompi projekti kuin voitaikinan tekeminen. :)
      Mutta on omatekemä hillo musta kyllä paljon parempaa kuin kaupan, vaikkei siinäkään sinänsä mitään vikaa ole.

      Poista
  2. Itse tehty on paras! Täällä sitä tulee tehtyä ihan pakostakin,koska tuollaista valmista ei kaupasta löydy....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sinulla jokin suosikkiohje, jolla teet hillon? Teetkö kuivista vai tuoreista?

      Poista
    2. Kuivista.Onhan mulla kuivuri,joten tuoreistakin voisi varmaan tehdä mutta rajansa kaikella;D Vähän samaan tapaan olen tehnyt kuin tuo sinun ohjeesi.

      Poista
  3. Itsetehty luumuhillo, jes! Itse aloin vasta tänä talvena tehdä sitä itse. Muuten se on aina ollut sitä kaupan hilloa (ei se Dronningholmen pahaa ole, mutta auta armias, kun mukaan tarttui kerran jonkun muun merkkistä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä! Tosin omatekemän hillon jälkeen valmishillot maistuvat myös tosi makeilta. :)

      Poista
  4. Voinko lainata kuvaasi blogiini? Kirjoittelen joulun herkkulahjoista ja tuo idea maustaa luumuhillo konjakilla on loistava. :) Toki linkkaan blogiisi kuvan ja idean yhteydessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi viivästynyt vastaus!

      Mä olen vähän tiukkis kuvien oikeuksien suhteen, joten en oikein pidä siitä, että niitä kopioidaan. Siten ne helposti leviävät myös vääriin käsiin. :) Mutta linkata saa aina. :)

      Poista
  5. Oletko kokeillut maustaa kotitekoisen luumuhillon (tai vaikka valmiinkin) kardemummalla? Hyvää tulee! T. Kardemumman ystävä Anne

    VastaaPoista
  6. Heip, ja kiitos reseptistä! Ulkosuomalaisena arvostan tätä koska valmista kamaa ei saa, kuten Jael jo mainitsikin.
    Osaatko muuten arvioida kuinka monta torttua saa hillosta joka on tehty tähän 500:aan grammaan luumuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tein juuri puolikkaan satsin ja siitä tuli muistaakseni 16 torttua. Tosin laitoin hilloa aika reilusti. Puolen kilon satsista tulee siis aika runsaasti hilloa. Ihanaa joulua sinne maailmalle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...