Sisällön tarjoaa Blogger.

MARIANNE-SUKLAAKAKKU


Mikäli kalsea syyskeli tuppaa masentamaan, suosittelen laittamaan leipoen. Suklaakakkupalasen kera on nimittäin aika kiva hautautua lämpimään sohvannurkkaan herkuttelemaan.

Löysin kaapinperältä lapsuudenaikaisen reseptikansioni, jonne olen varsin seikkaperäisesti kirjannut ylös monet tärkeät ohjeet. Ohjeiden seasta löytyi monta vanhaa – ja jo unohtamaani – bravuuriani. Kansion välistä tipahti myös muistilappuselle rustaamani Marianne-suklaapalojen ohje. Muistan kirjanneeni reseptin ylös monta vuotta sitten serkkuni rippijuhlissa, jossa kyseisiä herkkupaloja oli tarjolla.

Tuunasin alkuperäistä ohjetta hieman ja muutin reseptin gluteenittomaksi. Näin ollen kakku sopii mainiosti myös gluteenia tai muuten vain viljoja välttäville. Gluteenittomille ohjeille kun tuppaa itselläkin olemaan silloin tällöin tarvetta. 

MARIANNE-SUKLAAKAKKU (gluteeniton) 

(noin 28-senttiseen irtopohjavuokaan)

  • 150 g tummaa suklaata 
  • 150 g (suolatonta) voita 
  • 2 ½ dl sokeria 
  • 3 munaa 
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja 
  • 1 dl mantelijauhoja 
  • 1 pussi (150 g) Marianne Crush -karkkimurskaa tai vastaava määrä Marianne-karkkeja murskattuna

  • tarjoiluun kermavaahtoa 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa (halkaisijaltaan noin 28-senttinen) irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Sulata voi pienessä kattilassa tai kasarissa. Pilko suklaa ja lisää se voisulan sekaan. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa.

Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt voi–suklaaseos varovasti vaahdon sekaan.

Sihtaa peruna- ja mantelijauhot taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi karkkimurska.

Kaada seos kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Jäähdytä ja tarjoa kermavaahdon kera.

Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä, joten ihan kaikkea ei kannata syödä kerralla.

Avainsanat: mutakakku ohje, marianne kakku, mitä tehdä marianne crushista, marianne leivonta, helppo suklaakakku resepti, gluteeniton leivonta ohje, helppo gluteeniton kakku, gluteeniton suklaakakku, viljaton kakku, suklaakakku ilman gluteenia

12 kommenttia

  1. Oi miten herkullisen näköisiä ja kuuloisia kakkusia.. itseenkin on iskenyt jonkintasoinen leivontakärpänen ja suklaaherkut tuntuvan maistuvan nyt syksyllä vähän liiankin hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tästä siis ison kakun, mutta kuvia varten otin pyöreällä stanssilla siitä tuollaisia pikkukakkusia. (Sillä puolet kakusta oli jo syöty, eikä se oikein sellasenaan ollut kuvauksellinen, heh...)

      Poista
  2. Vanhat reseptivihot ovat jotenkin hellyyttäviä mokkapala-, lusikkaleipä-, kauralastu- ja kauraomenapaistosohjeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin sieltä monta jo unohtamaani leipomusta. Täytyy ainakin osa niistä testata, josko vielä maistuvat yhtä hyviltä. :)

      Poista
  3. Minäkin selasin viikonloppuna vanhaa, kymmenkesäisenä aloitettua reseptikirjaa. Kaikki ei _todellakaan_ ole mitään bravuureja, enemmänkin käsittämättömiä leikkeitä tai raapustuksia, mutta on joukossa aarteitakin. Selvästi parempi reseptiarkisto on opiskeluaikoina aloitettu, tuhat silppua sisältävä lehtilokero :D

    Kuvat on ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää mun reseptiarkisto on varmaan aloitettu suunnilleen samanikäisenä, ainakin käsialasta (=harakanvarvaskaunostani) päätellen. Pari reseptiä täytyy kyllä testata uudemman kerran.

      Poista
  4. Näyttää ihanalta, täytyy lisätä kokeiltavien joukkoon!

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkulliselta. Ja tosi kiva, että resepti on gluteeniton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätin testata, miten toimii gluteenittomana ja hyvin toimi! Aina silloin kiireessä, kun pitäisi keksiä nopeasti jotain gluteenitonta tarjottavaa, lyö mulla nimittäin pää ihan tyhjää. Nyt on sitten takataskussa edes yksi toimiva ja helppo ohje. :)

      Poista
  6. Juuri mietin että ankean harmaa, sateinen ja kylmä syksy ei ole mun juttu.. Ehkä tuo kakku tosiaan piristäis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei todellakaan munkaan... Mutta toisaalta, nytkin kun katsoo ikkunasta ulos, paistaa siellä aurinko ja puut ovat mahtavan värisiä...

      Poista