Munakellon pärähtäessä vartin merkiksi, olin jo
kuvaamassa valmista pasta-annosta. Lohipastan valmistamiseen kului itseltäni 11
minuuttia, tosin samalla ehdin saada keittiön sellaisen pyörremyrskyn valtaan,
että sen siivoamiseen meni lähemmäs puoli tuntia. Induktiolietemme
tehotoiminnolla kahden vesilitran keittämiseen ei kulunut neljää minuuttia
kauempaa. Tavallisellakin liedellä kokatessa pastan saa pöytään lähes vartissa,
mikäli käyttää nopeasti kypsyvää tuorepastaa. Kokemattomampikin kauhanpyörittäjä pyöräyttää pasta-annoksen parissakymmenessä minuutissa.
Lohipasta on keittiössämme tuttu näky. Se on osoittautunut monta kertaa kurnivan vatsanpohjan pelastukseksi. Pasta on simppeli ja nopea valmistaa, minkä lisäksi ainekset löytyvät yleensä pienenkin lähikaupan valikoimasta.
Myös terävät veitset ja hyvät välineet
nopeuttavat – ja ennen kaikkea helpottavat – ruoanlaittoa. Ainakin osittain
ruoanlaitto on välineurheilua. Fiskarsin Functional Form -ruoanlaittovälineet –
paitsi tunnustavat Lahden Reippaan legendaarisia värejä – ovat ainakin meidän
keittiössämme testattu myös erittäin toimiviksi. Pidän varsinkin tuotteiden
hyvin käteenistuvista kahvoista, joista ote ei lipsu vähän kovemmassakaan vauhdissa. Fiskarsin Facebook-sivuilla voi muuten käydä tutustumassa Jennin, Hannan sekä Johannan mahtaviin kokkailuvideoihin ja osallistua samalla Fiskars-tuotteiden arvontaan.
NOPEA LOHIPASTA (kolmelle–neljälle)
- noin 70 g spagettia per ruokailija
- merisuolaa pastaveteen
- 1 valkosipulinkynsi
- 3–4 kevätsipulin vartta
- loraus öljyä
- 2 dl (ruoka)kermaa
- ½ kasvis- tai kalaliemikuutio
- puolikkaan limetin mehu + puolikkaan limetin kuori raastettuna
- 1 tl dijon-sinappia
- rouhaisu mustapippuria myllystä
- noin 150 g kylmäsavulohta
- tuoretta tilliä
Laita pastavesi kiehumaan ja lisää veteen
suolaa. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja kypsennä pastaa paketin ohjeen mukaan.
Silppua valkosipulinkynsi sekä sipulinvarret ja
kuullota niitä kevyesti öljyssä. Lisää kasvisliemikuutio ja pieni tilkka vettä.
Anna liemikuution sulaa pannulla, lisää kerma, limetin raastettu kuori ja mehu
sekä sinappia. Mausta mustapippurilla.
Silppua kylmäsavulohi sopiviksi suupaloiksi ja saksi tilli silpuksi. Lisää lohipalat ja tilli kastikkeen sekaan pastan ollessa kypsää. Kippaa lopuksi myös valutettu pasta
kastikkeen joukkoon ja sekoita.
Yhteistyössä Fiskars.
Avainsanat: helppo pastaruoka, lohipasta ohje, pasta kylmäsavulohi resepti, helppo lohispagetti
Nams! :P Täytyypä testata tämä! Kiitos muuten myös vanhasta puolukkajäädykkeen ohjeesta, bongasin sen etsiessäni äitini juhliin jälkkäriä. Jäädykettä oli kovasti kehuttu! :)
VastaaPoistaKiva kuulla, että jäädyke maistui! Söin juuri eilen samalla ohjeella tehtyä lakkajäädykettä – sekään ei ollut hullumpaa, mutta kaipaisi ehkä vielä pientä tuunausta :) Mukavaa viikonalkua!
PoistaEkasta kuvasta tuli mieleen, että dijon- sinappini on loppu! Josko nyt muistaisin kohta kauppaan mennessä ostaa sitä.
VastaaPoistaMinäkin oon tykänny Fiskarssin veitsistä jo vuosia. Niitä tohtii käyttää ja on varaa ostaa joskus uusikin, kun olen tälläinen hiukan huolimaton veitsenhuoltaja.
Hah, tiedän, että meidän jääkaapissa on ainakin neljä dijon-purkkia... Niitä jotenkin aina eksyy sinne...
PoistaMä tykkään myös Fiskarsin veitsistä. Meillä on kyllä kalliita ja superhyviä japanilaisiakin, mutta monesti on vain helpompi tarttua Fiskarsiin, kun sen kanssa ei tarvitse olla ihan yhtä tarkkana ja käytön jälkeen sen voi laittaa pesukoneeseen (mikä tietty ei oo suositeltavaa Fiskarseillekaan...).
Pikapastat ovat meilläkin arjen pelastajia. Toinen arjen pelastaja on fiskarsin keittiösakset :D
VastaaPoistaKeittiösakset ovat kyllä käteviä yhdessä sun toisessa hommassa. Pitsankin saa monesti helpommin paloteltua saksilla kuin veitsellä. :)
PoistaTarkoitus olisi kyllä kaivella kaappeja osallistua kamppikseen, aihehan on yksi kestosuosikeistani! :)
VastaaPoistaFiskarsin sakset ovat parhaat - maailmassa väittäisin. Olen sitäpaitsi vanhan päämuotoilijan suuri ihailija. Pääsin kerran kuuntelemaan hänen esiintymistään. Niin mahtavaa Pelle Peloton -henkeä, että ei voinut kuin rakastua. Uskomattomia oivalluksia ja palava halu löytää uusia ratkaisuja. Tämä ei ollut Fiskarsin mainospuhe ;-) Voisivat kyllä käyttää noiden Lahden Reippaan sinänsä hyvien värien lisäksi muitakin...
VastaaPoistaTodellakin! Fiskarsin saksien rinnalla muut vaikuttavat aina jotenkin kepsuilta. Ooh, tuollaiset pellepelottomat ovat aina ihania tyyppejä. :)
PoistaHei täytyypä tämä joku kerta pyöräyttää, kun maha kurnii ja ruokaa olisi nopeasti saatava pöytään. Lohipasta on minunkin keittiössäni usein nähty ruoka, mutta dijon-sinappia en ole koskaan keksinyt sinne laittaa! Tuo varmasti mainiota makua.
VastaaPoistaMä läträän dijonia vähän joka paikkaan, mutta jos ei ole sen ylin ystävä, kannattaa sitä laittaa maltillisesti. Tämä on tosiaan nopea pasta, mutta vaatii yleensä silti pyörähtämisen kaupassa ennen kokkailua.
Poista