Sisällön tarjoaa Blogger.

HELLA & HERKKU – LOISTAVA PASTAKAUPPA TÖÖLÖSSÄ


Hyvää pastaa, oliiviöljyä tai muita välimerellisiä herkkuja kaipaavan on syytä poiketa Helsingin Töölöön. Museokadulle avatussa puodissa on aidon italialaisen herkkukaupan tunnelmaa.



Helsingin Töölöön on auennut ihastuttava pieni herkkukauppa, jonka tiskin takana häärää unelmansa toteuttanut yrittäjä. Italialaisille mauille sydämensä menettänyt Anna päätti hankkia oman hintalappukoneen ja pistää kauan haaveilemansa puodin pystyyn. Lopputuloksena on kauniisti sisustettu, valoisa herkkukauppa, josta tuskin kukaan hyvää ruokaa rakastava onnistuu poistumaan tyhjin käsin. Kauppiaaksi ryhtynyt Anna valottaa yrityksensä syntytarinaa myös omassa Soul Kitchen -blogissaan.

Hella & Herkussa on kattava napolilaisten pastojen valikoima. Pastahyllystä löytyy myös italialaisia gluteenittomia pastoja. Näiden lisäksi hyllyiltä löytyy muun muassa pasta- ja pitsataikinoihin hyvin soveltuvaa erikoishienoa 00-jauhoa, risottoriisiä (kuulemma kolmen tähden Michelin-kokki Heston Blumenthalsin suosikkiriisiä), paljon erilaisia öljyjä, tahnoja, Amedein suklaata sekä keramiikkaa ja keittiötekstiilejä. Jokainen puodin hyllyyn päätynyt tuote on läpäissyt Annan tarkan seulan. Kauniiden pullojen ja purnukoiden lisäksi tuotteet ovat ennen kaikkea toimivia ja hyvänmakuisia. Asiakkaana kannattaa ehdottomasti ottaa vastaan kauppiaan tarjoamat maistiaiset, hyödyntää Annan tietämys tuotteista ja kysellä vinkkejä niiden käyttöön. Kauppiaalle kannattaa myös vinkata, jos etelänmatkalta on jäänyt mieltä kaihertamaan jokin ihana makumuisto, joka voisi sopia puodin hyllyyn. Sillä suuren sydämen lisäksi kauppiaalta löytyy myös halua kuunnella ja toteuttaa asiakkaidensa toiveet.










Hella & Herkku 

Museokatu 15 
00100 Helsinki

Auki ma–pe 10–18, la 11–15



17 kommenttia

  1. Täytyypä ehdottomasti käväistä täällä seuraavalla Helsingin visiitillä! Aivan ihanan näköinen kauppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Sini kun kommentoit, samalla löysin sinun aivan superihanankauniseen blogiisi! Täytyy heti laittaa se kirjanmerkkeihin! :)

      Ja ehdottomasti, suuntaa tuonne kun liikut täällä päin, Annan puoti on ihana! :)

      Poista
    2. Sini, aivan ihastuttava blogi todella, todella todella.

      Poista
    3. Kaunis kiitos Riikka ja Nanna :)

      Poista
  2. Olisit nyt vähän naurattanut tuota kaupantätiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Photoshoppaanko? :) Sitruunapasta pääsi muuten jo eilen testiin. Sain kotimatkalla pakkomielteen katkarapupastasta ja oli pakko kokeilla. :)

      Poista
    2. Voi että oot nopia. Minäkin sitä ostin.

      Poista
    3. Se todellakin oli sitruunaista, mutta katkarapukastikkeeseen sopi kuin nenä päähän. Bolognesekastikkeen kera vois olla kyllä aika kummallista. ;)

      Poista
  3. Näinkin jossain toisessa blogissa juttua tästä ihanuudesta! Ensi viikolla jos pääsen tulemaan Hkiin, niin tuonne menen vaikken muualle ehtisi :)

    VastaaPoista
  4. Jos kerran Heston, niin sitten kyllä minäkin. Nyt tiedän mistä ostan seuraavan kerran risottoriisit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin nappasin purkillisen sitä riisiä! Odotukset seuraavan risoton suhteen ovat kyllä aika korkealla. :)

      Poista
    2. Eilen eräs Italiaan hurahtanut keittokirjailija Saku kävi toteamassa, että Acquerellon carnaroli on parasta risottoriisiä mitä Italiasta tulee. Olen samaa mieltä Sakun ja Hestonin kanssa :)

      Poista
    3. Saku Tuominen?! No jo alkaa olla sulla varsin mainio asiakaskunta: ruokabloggaajat ja Saku! :)

      Nyt alkaa olla kauheat paineet tehdä tajunnanräjäyttävää risottoa – ainakaan riisiä ei siis ole syyttäminen jos ei taju lähde!

      Poista
  5. Niin ihana kauppa, että oli vaikeuksia malttaa lähteä :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kun kirjoitit Hellasta & Herkusta. Itsekin olen suunnitellut juttua, jahka pääsen paikalle kameran kanssa. Ihanaa, että Museokatu elävöityy entisestään. Kiitos myös kauniista blogista.

    VastaaPoista
  7. Yrittäjä ei maksa ostamiaan tuotteita. Ilmeisesti meitä on useampi odottamassa rahoja.
    https://www.protestilista.com/?yritys=hella+%26+herkku&kaupunki=#

    VastaaPoista