tiistai 11. kesäkuuta 2013

CHILAQUILES –
meksikolainen tortillavuoka


Chilaquiles tuo arjen keskelle pienen tuulahduksen Meksikoa. Tortillapaistos syntyy hetkessä ja maistuu kaikille perheenjäsenille.

Chilaquiles [tʃila'kiles] on meksikolainen, kuivahtaneista tai friteeratuista tortillalettusista valmistettu paistos. Meksikolaisille chilaquiles on monesti myöhäinen aamiainen, mutta yhtä hyvin se sopii lounaaksi tai illanistujaisten huikopalaksi.

Tortillapaistos valmistuu hetkessä valmiista maissilastuista eli nachoista. Sen valmistaminen onnistuu takuuvarmasti myös perheen nuorisolta. Meksikolainen makumaailma syntyy avokadon, punaisen salsan ja korianterin liitosta, ja Koskenlaskija-sulatejuusto viimeistelee paistoksen. 

Osallistun chilaquiles-ohjeella Valion järjestämään reseptikilpailuun, jossa kaksitoista blogia kisaa parhaasta Koskenlaskija-reseptistä. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan punainen savuttamaton Lotus-hiiligrilli (arvo 179 euroa). Äänestysaika päättyy 7. heinäkuuta, ja voittaja julkistetaan 8.7. Klikkaa oheista linkkiä ja käy äänestämässä Chilaquiles-ohjettani. 

CHILAQUILES eli MEKSIKOLAINEN TORTILLAVUOKA 
(kuudelle, valmistusaika 30 minuuttia)

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • rypsi- tai oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 300 g maissilastuja
  • 1 prk (220 g) punaista salsaa (esim. La Costeña -merkkiä)
  • 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija® ‎perinteinen -sulatejuustoa
  • 1 pkt (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • tuoretta korianteria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha öljyssä. Silppua sipuli ja lisää se pannulle. Mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon punainen salsakastike.

Raasta Koskenlaskijajuusto.

Levitä maissilastut uunivuokaan. Lusikoi jauheliha-salsaseos  maissilastujen päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste.

Paista uunin ylätasolla grillivastuksen alla 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Viimeistele valmis paistos halkaistuilla kirsikkatomaateilla, avokadosiivuilla sekä tuoreella korianterilla. Tarjoa välittömästi. 



Avainsanat: meksikolainen ruoka resepti, illanistujaiset resepti, mitä illanistujaisiin, texmex resepti, chilaquiles resepti, tortilla resepti

14 kommenttia:

  1. Apuaaaa miten herkun näköistä!! Slurps :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vain hihat ylös ja keittiöhommiin. :)

      Poista
  2. La costena on suosikki sarjani näistä valmiista texmex purkeista. Ja täytyypä heti kokeilla koskenlaskijaa kun seuraavan kerran tekee texmexiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan La Costeña taitaa olla meksikolainen merkki, ainakin mehikolaiset mamat niitä itsekin käyttävät, joten niin minäkin silloin kuin ei viitsi alkaa alusta lähtien salsoja tekemään. Harmi ettei La Costeñan vihreää salsaa enää taida saada Suomesta.

      Poista
  3. Nam! Vitsi kuinka herkullisen näköistä :) Tätä pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
  4. Sä tiedät, että mä tykkään!

    VastaaPoista
  5. Oi nam, nam - tuo kelpaisi varmasti meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää sopii hyvin myös vaikkapa leffa- tai peli-illan naposteluksi. :)

      Poista
  6. Nam, oikein mukava ohje ja varmasti tulee jossain muodossa tätä kokeiltua. Kiitos tästä.

    VastaaPoista
  7. Tämä oli oikein erinomaista ja nopeaa ja helppoa (tehtiin viime sunnuntaina)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsitte! Ideointikin oli varsin nopeaa... ;) Makoisaa juhannusta sinne!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...