perjantai 15. maaliskuuta 2013

PIKAINEN CHORIZOPASTA


Viime postauksessa syntyi soppa vartissa. Tämän pastan pyöräyttämiseen ei taida kulua yhtään sen kauempaa.


Nopeasti syntyville ruoille on aina kysyntää. Varsinkin ollessani yksin kotosalla, on kiva, että ruoka syntyy nopeasti ja helposti. Olen nimittäin varsin laiska kokkaamaan vain itselleni. Lisäsinkin blogiin arjen pikaruokaa -tunnisteen, jonka alta löytyy vastaavanlaisia helppoja ja edullisia arkiruokia, jotka valmistuvat kädenkäänteessä, korkeintaan parissakymmenessä minuutissa. Nämä pikaruoat löytyvät jatkossa myös blogin sivupalkissa olevaa arjen pikaruokaa -kuvaa klikkaamalla.


Pikaisen chorizopastan ohje on kähvelletty Jokihaka kokkaa -blogista. Löysin jääkaapistamme puolikkaan chorizo-makkaran ja olin varma, että löytäisin makkaralle sopivan reseptin Jokihaan blogista. Ja oikeassa olin. Mausteinen chorizo tekee pastasta mukavan tuhdin, ja savupaprika taas antaa mukavaa potkua pakkaspäivään. Sekaan sopisi myös pari kourallista tuoretta rucolaa. 

 CHORIZO–PIKAPASTA (annos kahdelle)

  • noin 150 g kuivapastaa 
  • 50-100 g chorizo-makkaraa 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • loraus oliiviöljyä 
  • 1 rkl tuoretta timjamia 
  • ½ tl savupaprikajauhetta 
  • ripaus mustapippuria 
  • 2 keltuaista (yksi per annos)
  • 2 rkl raastettua parmesan- tai pecorinojuustoa.

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

Poista makkarasta kuori ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. 

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota valkosipuli. Nypi timjamista lehdet ja lisää ne, mausteet sekä chorizokuutiot pannulle. Paista kunnes chorizopalat ovat rapeita. 

Lisää sekaan kypsä, valutettu pasta ja pyöräytä maut pannulla sekaisin. Kaada pasta tarjoiluastiaan tai lautasille ja lisää sekaan keltuaiset sekä juustoraaste. 


Nopeaa, edullista ja helppoa. Arjen pikaruokaa.

19 kommenttia:

  1. Ja tuoko se on se söpö pikkupannu. No on söpö!

    ..kiva tunniste, Jokihaka vois myös tehdä sellasen chorizo- tunnisteen....!

    VastaaPoista
  2. Tää pannu on mun vanha luottokaveri. Se uusi on muuten ihan samanlainen, mutta vielä pienempi.

    VastaaPoista
  3. Hih, juuri tänään etsiskelin chorizo- tai salsiccia-pastan ohjetta, katsotaan syntyisikö tästä jotain versiota viikonloppuna... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syntyikö? :) Tämä on tällainen helposti tuunattava versio. Sekaan voi laittaa melkein mitä vain jääkapista löytyvää.

      Poista
  4. Söpöläispannu ja raastin!
    Yksin joutuu kyllä aina potkimaan itseään kokkaamaan kunnolla. Alan vähitellen oppia että silloinkin pitää syödä kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raastin löytyi muutamalla eurolla kierrätyskeskuksesta. Myönnettäneen, että ostin sen kuvausmielessä, mutta se on ollut jo vaikka kuinka monta kertaa ihan oikeassa käytössä.

      Poista
  5. Pikku chorizot on aina ihan paikallaan..

    VastaaPoista
  6. Siis ihanko tosiaan Jokihaasta löytyi jotain chorizosta ;-)
    Arjen pikaruoka on aina paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeahan sitä on uskoa, mutta löytyi! Mulla on vielä testaamatta se paprika-chorizo-setti.

      Poista
  7. Aivan huippua. Varmasti törkysen hyvää. Chorizo maistuu aina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapeaksi paistuneet chorizopalat ovat kyllä tosi hyviä. :)

      Poista
  8. Paras kapulapäivän pelastaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! (Vaikka ei mulla perjantaina lounasaikaan mitää semmosta kapulaa ollutkaan.)

      Poista
  9. Chorizot ovat ihania - harmi, kun torstaina cittarissa käydessä sinne olivat SAvuhovin chorizot vasta tulossa iltapäivällä... En taida ehtiä tänä viikonloppuna sinne enää uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan maistanut Savuhovin chorizoita. Ovatko ne erityishyviä?

      Poista
  10. Mä en nyt kuulkaas jostain syystä pysty vastaamaan yksittäin kommentteihinne muruset. Nettiyhteys tökkii, eikä ipad suostu yhteistyöhön, mutta terveiset Barcelonasta. Jonna, usko tai älä, mutta kyllä sieltä Jokihaalta ainakin yksi chorizo-ohje löytyi. :) ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Pasta on niin parasta pikaruokaa. Raakamakkarat on meillä myös ollut suosiossa viime aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Usein vain tulee tehtyä turhan monimutkaisia pastakastikkeita, vaikka ihan simppelit maut ovat yleensä niitä parhaita.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...