Sisällön tarjoaa Blogger.

SUPERILLA SUU MAKEAKSI


Postisetä toi paketillisen CocoVin superruokia. Ohjeistuksena oli kehitellä niistä välipala- tai jälkiruokaherkku.



Suhtaudun pienellä varauksella superfoodeihin. Minulle superia ovat kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy sekä metsämarjat. CocoVin tuotepaketissa oli kuitenkin minuunkin uppoavia herkkuja, joita ei Suomen kamaralla kasva,  kuten Maya-intiaanien jumalten ruoaksi tituleeraamia rouhittuja kaakaopapuja. Ja myönnettäneen, että ihonhoidon lomassa olen muutaman kerran käynyt kookosöljypurnukalla nappaamassa lusikallisen öljyä vartalovoiteeksi.

Kehittelin muffinireseptin, jossa maistuvat kookos, suklaa sekä banaani. Kokeiluni perusteella kylmäpuristettu neitsytkookosöljy soveltuu mitä mainioimmin ihonkosteutuksen lisäksi myös leivontaan. Kaakaonibsit, eli rouhitut kaakaopavut, antavat muffineille kivasti pientä purutuntumaa. Olen aika ihastunut niihinkin, kuten myös näihin muffineihin, jotka osoittautuivat todella maistuviksi. 



SUKLAISET BANAANI-KOOKOSMUFFINIT (12 kpl)

  • 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä*
  • 2 dl tummaa muscovado- tai fariinisokeria 
  • 2 munaa 
  • 2 kypsää banaania
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • ½ tl Kalaharin suolaa* (tai esim. hieman pienemmäksi rouhittua sormisuolaa) 
  • 1 dl kaakaonibsejä* 
  • 1 dl kookoshiutaleita

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla.

Sekoita sokeria lukuun ottamatta kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, rouhitut kaakaopavut sekä kookoshiutaleet) keskenään.

Vatkaa kookosrasva ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sekaan munat yksi kerrallaan, vähennä samalla vatkausnopeutta.

Muussaa banaanit haarukalla mössöksi ja lisää ne taikinan sekaan. Lisää myös jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi lusikalla.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

*CocoVi sponssasi reseptissä tähdellä merkityt tuotteet.

23 kommenttia

  1. Hihii, toinen superruokaspektikko myös mukana kisassa, pitääkin julkaista resepti tulemaan vaikkapa jo tänään.

    Olin odottanut kaikkea jännää, mutta tuotepaketti oli sisällöltään aika perinteinen. Kookosöljyyn kyllä tykästyin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, en malta odottaa, mitä oletkaan keksinyt!

      Poista
  2. Minäkin olen pikkuriikkisen skeptikko superruokien supererinomaisuudesta,vaikka blogissani onkin useita raakareseptejä ja oman ruokavalioni sisältää suurimmaksi osaksi raakaa ruokaa (salaatteja enimmäkseen).Kookosöljyä rakastan,ja sitä tulee paljon käytettyä,sekä ulkoisesti että sisäisesti.Kaakaonibsejäkin on aina kaapissa.
    Herkulliselta kuulostavat nuo muffinisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut noita kaakaonibsejä aiemmin maistanutkaan ja yllätyin kyllä positiivisesti niistä. Näistä muffineistakin tuli positiivinen yllätys, olivat tosi hyviä! :)

      Poista
  3. No jaa - hyvännäköisiä muffinsseja, mutta tämä skeptikko ei kyllä silti muuttunut käännynnäiseksi... Hyviä tuotteita voivat olla, mutta vähän vierastan tuota "superruoka" tagia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei oikein mitkään goji-marjat uppoa, mutta nämä tuotteet olivat kyllä ihan positiivisia. Ne kaakaonibsit ovat siis ihan rouhittua kaakaopapuja, ja sopivat varmaan aika hyvin esim. suklaaleivonnaisiin tai sellasenaan naposteltavaksi, ja taitavat kyllä olla aika paljon terveellisempiä kuin "tavallinen" suklaa. Mutta joo, jo pelkkä superfood-sana on kyllä jo varsin ärsyttävä...

      Poista
  4. Täällä keikkuu myös yksi epäilevä-elvi. Mutta olen kisassa mukana!

    Superia tai ei, muffinit näyttävät aivan ihanilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malta odottaa, että paljastat omat herkkusi!

      Poista
  5. Ei oikein kolahda supafuud ei, ainakaan nimenä, mutta hyvännäköiset muffarit sait aikaiseksi!
    Silti superisti onnea skabaan, palkinto ainakin on tavoittelemisen arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mun negisreaktio liittyy lähinnä noihin goji-marjahommeleihin sun muihin. Musta noi kookosöljy, kaakaopavut ja suola olivat kyllä ihan käypää kamaa. :) Palkinto olis kyllä aika ihana. :)

      Poista
  6. Minua ilahduttaa nämä maidottomat reseptit, koska meillä on maitoallergiaa suvussa liikenteessä... Että ihan superia, nyt mulla on jo 2 maidotonta makiaa plakkarissa, toinen siis Jonnalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko käyttänyt kookosöljyä maidottomissa leivonnaisissa, tän kokeilun perusteella ainakin vaikuttaa toimivan oikein mainiosti voin tilalla. Näistä sais varmaan myös aika helposti gluteenittomat korvaamalla osan jauhoista mantelijauheella ja loput gluteenittomalla jauhoseoksella.

      Poista
    2. Olen leiponut maidottomat jutut yleensä ihan rypsiöljyllä tai sitten maidottomalla margariinilla (aka kissanrasva...), en ole tuohon kookosöljyyn jotenkin osannut tarttua.

      Gluttenittomuus on meillä myös välillä haasteena, mulla oiskin kaapissa edelleen mantelijauhoa (eri asia kuulemma kuin mantelijauhe) ja kookosjauhoa. Mutta enpä usko, että näistä sun muffareista tulisi kuivia vaan meheviä. Gluteenittoman leivonnan suurimpia haasteita usein on juurikin tuo kuivuus.

      Poista
    3. Ja vielä piti toteamani, että ei tullut mieleenikään, että se kookosöljy vaahtouituisi. Pakko kokeilla!

      Poista
    4. Ainakin mä sitä vaahdottelin, tiedä sitten kuinka hyvin lopulta vaahtoutui. :) Mulla se rasva oli huoneenlämpöistä ja varmaan vaahdotellessa hieman pehmeni. Gluteenittomiin muffareihin vois ehkä lisätä vielä yhden banskun lisää ja vähän vähentää jauhojen määrää, niin tulis varmaan sitten mehukkaita.

      Mutta suosittelen kyllä koklaamaan kookosöljyä, kyllä se varmasti ainakin kissanrasvan voittaa. :)

      Poista
  7. Hianot herkut, Riikka!
    ...Ja kiitos, ei tehdä siis ainakaan muffareita, ei suklaakakkua...tämä kisa tuntuu aivan ylivoimaiselta mulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku kyllä näitä muffareita kannattaa tehdä, olivat tosi hyviä nääs. Ihan pääsivät yllättämään minutkin superiudessaan. Ootan innolla, mitä saat aikaan. :) Mulla olis ollut yks toinenkin ässä hihassa, mutta päädyin sit kuitenkin näihin.

      Poista
    2. Siis kyllä NÄITÄ muffareita vois teherä...mutta ei mitään omia vetoja...
      tai siis kyllähän sä sen tajusitkin, piilohumoristi, Riikkasein!

      Poista
  8. Minäkin ihastuin kookosöljyyn. Olen purkkia joskus kaupassa pyöritellyt, mutta en ole uskaltanut ostaa. Ihastuin kovasti makuun ja rakenteeseen.
    Onnea kisaan! :-D

    VastaaPoista
  9. Mulla ei öljy ja sokeri vaahtoutunut ja liekö syy ollut siinä, että paistoksista tuli turhan tiiviitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko kookosöljy sinulla ihan nestemäisenä? Kookosöljyhän kiinteytyy alle +25 asteen lämpötilassa. Mulla öljy on siis aina ollut kiinteää kun olen vaahdottanut sitä sokerin kanssa. Öljy kannattaa laittaa siis vaikkapa hetkeksi jääkaappiin ennen vaahdottamista, mikäli se on aivan nestemäistä.

      Poista
    2. Öljy oli huoneenlämpöistä, muttei nestemäistä. Ehkä noin 22 asteista. Juuri menossa kokeilu, jossa vaahdotin ensin sokerin ja munat, jonka jälkeen lisäsin öljyn, jauhot, banaanin ja "vähän" rouhittua taloussuklaata.

      Poista
    3. Ja lopputulokseen olen huomattavasti tyytyväisempi. Nyt on kuohkeutta muffineissa tarpeeksi, vaikka taikinavaihe vielä vähän epäilytti. :)

      Poista