Sisällön tarjoaa Blogger.

GREIPPIPOSSET JA GRANAATTIOMENAA


Brittiläinen sitruunavanukas nousi kesän suureksi jälkkärihitiksi. Pinkillä tuunattu versio sopii myös alkavaan pikkujoulukauteen. 



Vaihdoin sitruunan verigreippiin ja laitoin peukut pystyyn, jotta vanukkaasta tulisi vaaleanpunaista. Väri jäi aika hailakaksi, mutta granaattiomenan siemenet toivat jälkkäriin jo ripauksen joulun punaa. Greippivanukas sopii mukavan raikkaana päättämään vähän tuhdimmankin illallisen. Granaattiomenan siemenet tuovat pehmeään jälkiruokaan rapsakkaa suutuntumaa. Rapsuttelin siemenet suoraan hedelmästä vanukkaan päälle, mutta toki siemeniä voisi myös marinoida sopivassa alkoholihömpsyssä.

VERIGREIPPIVANUKAS JA GRANAATTIOMENAA (4-6 annosta)

  • 4 dl kuohukermaa 
  • 1 ½ dl sokeria 
  • 2 dl verigreippimehua (mehut yhdestä verigreipistä)

 Päälle:
  • granaattiomenan siemeniä


Purista verigreipistä mehu.

Mittaa kerma ja sokeri pienehköön kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen kymmenisen minuuttia.

Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon greippimehu. Jaa neste laseihin. Jäähdytä, kelmuta ja siirrä jääkaappiin hyytymään. Anna vanukkaiden hyytyä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli seuraavaan päivään.

Rapsuta granaattiomenasta siemenet vanukkaiden päälle. (Helposti siementen rapsuttelu käy halkaisemalla hedelmä kahtia, painelemalla puolikkaan kuorta kulhon päällä ja koputtelemalla lusikalla kuoreen, jolloin siemenet irtoavat ja putoavat astiaan.)


14 kommenttia

  1. Ja siis verigreippi oli tarpeeksi hapokasta hyydyttämään? Hyvä tietää! ...kuvat kutsuu kokeilemaan possettea näinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittelin kerma–sokeriseosta vähän kauemmin, melkeinpä tuon kymmenkunta minuuttia, ja luulen että se vaikuttaa myös hyytymiseen. Ihan hyvin hyytyivät siis greippimehulla. Tietty voihan tohon halutessaan laittaa osaksi sitruunamehuakin.

      Poista
  2. Nanna näkee kahtena, eikö tuossa ole vain yksi kuva ;-) Mutta se onkin sitten sitäkin upeampi.
    Verigreippi ja granaattiomena, loistavasti yhdistetty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yksi kuva vain, Nannalla taitaa silmät vähän harittaa... ;)
      Ainakin Apupoika tykkäsi näistä tosi paljon. :)

      Poista
    2. Jonna, herra leppäkertun tyttöystävä! :)
      Ja mulla on muuten tosi paha karsastus! ;)

      Poista
    3. siis anteeksi HAJATAITTO, ei karsastus ;)

      Poista
  3. Granaattiomenat on ihania. Verigreippi on jotenkin jäänyt vähän etäiseksi, mutta kainon pinkki sävy posseteissa on aika söde. Ehkä noita siemeniä voisi kieräyttää ihan kevyesti jossain hieman glögiltä tuoksahtavassa, mutta ei liikaa. Sillain sopivasti joulufiiliksellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ajatuksena ensin keittää granaattiomppusiirappia, jossa olisi ollut mausteena tähtianista, kanelitanko ja neilikoita, mutta päätin sitten kuitenkin pitää homman simppelinä. Lemonpossetissa huomasin sen, että maku kärsii ehkä vähän liikaa mikäli sörsselssönit ovat liian voimakkaan makusia.

      Poista
  4. Mä mietin kans jossain vaiheessa onnistuisko tämä greipistä, hyvä tietää että onnistui! Ja granaattiomppu kruunaa koko herkun. Hyvältä kuulosti myös sun ajatuksen tasolle jäänyt siirappi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joku ihana lukija vinkkasi mulle Lemon posset -postaukseen verigreipistä, ja siitä asti on pitänyt kokeilla tehdä. Nyt oli sopivasti vanhentuvaa kermaa jääkaapissa. :) Kokeilkaa joku vielä jouluisempaa versiota!

      Poista
  5. Ihanat posset! Pitää tuollaisia ehdottomasti kokeilla;olen greippien(verigreippien) suuri ystävä ja täällä odotankin niiden kypsymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kauheasti verigreipistä. Se syksyssä on sentään kivaa, että saa sitrushedelmiä.

      Poista
  6. Se siirappi kuulosti ihanalta. Tai siis jossain ohjeessa oli käytetty semmoista, mutten ajatellu et sitä vois keittää itekki (hrmh) :) Ja joo, södet posset! :) Miten se maku, tuliko siihen kitkeryyttä? Joskus tein voikastiketta greipistä, muta se onnistui paremmin lopulta kuorella maustamalla...

    VastaaPoista
  7. Hauska muunnos lemon possetista, tätä täytyy kyllä kokeilla :) tein ensimmäistä kertaa tänä vuonna possetia ja rakastuin palavasti. Ihana jälkkäri!

    VastaaPoista