maanantai 10. syyskuuta 2012

SOPPATUUNAUSTA
MASTER CHEF -HENGESSÄ


Einekset ja puolivalmisteet eivät pääsääntöisesti kuulu keittiömme valikoimaan. Osallistuin kuitenkin viime viikolla Knorr Soppahaasteeseen ja opin, että valmisruoistakin voi tuunata omannäköisensä, ja ne voivat olla oiva apu arjessa.

Olin viime viikolla kokkailemassa ja kisailemassa muutaman muun ruokabloggaajan kanssa Ideakeittiön järjestämässä Knorr Soppahaastekisassa. Tehtävänantona oli tuunata Knorrin valmiskeitto vielä vähän maukkaammaksi tai joksikin aivan muuksi. Palkintona parhaimmalle tuunaajalle oli luvassa 500 euron matkalahjakortti. Aluksi jokaiselle arvottiin keittopönäkkä: minä sain purnukan Knorrin Täyteläistä Kasvissosekeittoa. Meille kilpailijoille annettiin Master Chef -tyyliin kaksi minuuttia aikaa koota ison pöydän antimista haluamiamme raaka-aineita, minkä jälkeen kokkaus aloitettiin, eikä raaka-ainepöydän luo saanut enää palata. Itse kokkaukseen oli varattu aikaa tunti.

Itselläni löi pää ensimmäisen kymmenen minuuttia aivan tyhjää. Raaka-ainepöydällä oli vaikka ja mitä herkkuja kampasimpukoista ja katkaravuista herkkujuustoihin. Omalle työpöydälleni sen sijaan löysivät tiensä muun muassa yksi peruna, kaksi pientä maa-artisokan mukulaa, pätkä mustajuurta, kaksi kirsikkatomaattia ja kourallinen siitakesieniä. Onnekseni sentään olin tajunnut napata muutaman shalottisipulin ja chilipalon sekä valmislasagnepaketin, jonka sisältä tajusin saavani pastalevyjä.

Päädyin tekemään kasvislasagnea, ja valmiskeitto toimikin yllättävän hyvin kastikepohjana. Ideaa voi siis oivallisesti hyödyntää, mikäli on tullut keitettyä koko viikon syömisten edestä kasvissosekeittoa, mutta kyllästytty soppaan jo muutaman aterioinnin jälkeen.

Kanssakilpailijani loihtivat kukin keskenään hyvin erinäköisiä annoksia. Soup Operan Anuliina valmisti näyttävän ja monen komponentin annoksen, jossa tomaatti-mozzarellakeitto muovautui maistuvaksi kastikkeeksi. Herrasmiehistelyä-blogin Jouni tuunasi metsäsienikeittonsa vuohenjuustolla, nuudeleilla ja porolla, ja Annemi 52 Weeks of Deliciousness -blogista teki tomaatti-mascarponekeitostaan kolme maistuvaa pikkuannosta.

Ilta oli todella hauska ja kilpailun jännitystä lisäsi osaltaan myös annokset arvosteleva tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi viime kauden Master Chef -kilpailija Lauri Skyttä. Lisää kokkailuntäyteisestä illasta voit käydä lukemassa myös Ideakeittiön sivuilta.

Soppahaastekilpailu on käynnissä myös Facebookissa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Ilmianna oma valmiskeittotuunauksesi ja voit voittaa viikottain arvottavia Hackmannin Kesäkeittiö-kattiloita.  

Kenen annoksen tuomaristo sitten valitsikaan illan parhaimmaksi?! No minun!! Jee!

Kuva: Antti Hallakorpi/ Studio Piquant Oy


KASVISLASAGNE (4 annosta)

  • 2 shalottisipulia 
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • n. viiden sentin pätkä punaista chiliä 
  • loraus öljyä 
  • 1 rkl tuoreita timjaminlehtiä 
  • ½ litraa (1 prk) Knorrin Täyteläistä Kasvissosekeittoa TAI vastaava määrä muuta kasvissosekeittoa (vaikkapa edellispäivän jämät) 
  • 1 Fond ”Du Chef” -kasviskuutio TAI loraus kasvisfondia TAI hyppysellinen suolaa 
  • ½ dl ruokakermaa
  • 10 lasagnelevyä

Juustokastike:
  • 1 ½ dl ruokakermaa 
  • 1 tl dijon-jyväsinappia 
  • 1 ½ dl juustoraastetta (esim. gruyere-juustoa)

Silppua sipulit, valkosipulinkynnet sekä chilipalko ja kuullota niitä öljyssä paistinpannulla. Lisää timjaminlehdet, kasvissosekeitto sekä fondi. Keittele seosta hetki kasaan ja lisää loraus ruokakermaa.

Kuumenna kattilassa ruokakerma ja lisää kerman joukkoon sinappi sekä juustoraaste. Anna juuston sulaa.

Asettele uunivuokaan vuorotellen kerroksittain lasagnelevyjä sekä kastiketta. Kaada päällimmäiseksi levyjen päälle juustokastike.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

Knorr Soppahaasteen järjesti Unilever Finland. 

27 kommenttia:

  1. Hih tänään juuri käytin parin päivän takaiset linssikeitot leipäpohjaan ja huomenna ajattelin tehdä lasagnea, empä olisi tullut ajatelleeksi että keiton olisi voinut laittaa siihen! Onneksi tuli kuitenkin käytettyä hyödyksi joka tapauksessa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvinhän jämiä ja tähteitä saa hyödynnettyä ja mielikuvitus on vain rajana, mutta myönnettäneen, että liian usein edelleen jämät unohtuvat ja hautautuvat jääkaapin perälle. Tosi hyviä vinkkejä oli keväällä blogeissa hävikistä herkuksi -kampanjan yhteydessä.

      Poista
  2. No hei vähänkö paljon onnea sinne voitosta! Voiko parempaa lahjaa olla kuin matkalahjakortti, ei voi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No ravintolalahjakortit ovat kyllä aika kovaa valuuttaa myös!

      Poista
    2. Ehkä kestäisin sellaisen :)

      Poista
    3. Ehkä kestäisin sellaisen :)

      Poista
    4. :) Joo, just ja just!

      Poista
  3. Onneksi olkoon! Hienosti käänsit raaka-ainepöydän jälkeisen tilanteen voitoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kaikkia valittuja tuotteita ei tarvinnut käyttää omissa keitoksissa. :)

      Poista
  4. Onnea voitosta, todella hienosti keksitty!

    Olen joskus miettinyt, että tuollainen haastetehtävä olisi ihan mahtava kokea, jos sitä ei tarvitsisi tehdä televisiossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hauskaa, vaikka mulla löi kyllä aluksi pää niin tyhjää, ettei tosikaan. Kaikki muut jo silppusivat ja touhusivat päät höyryten ja mä vaa mietin, että tekiskö lassarii vai canneloneja vai mitä vai vai vai... :)

      Poista
  5. Hieno idea ja tuunaus. Lopputuloskin on herkullisen näköinen. Mihis meinaat hienon palkintosi sijoittaa?

    Olen miettinyt aivan samaa kuin Jonna sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En vielä yhtään tiedä, ehkä sitä täytyy johonkin ruokareissuun suunnata. :)

      Poista
  6. Kiva postaus :) ja onnea vielä voittajalle! odotan innolla mihin lähdet matkailemaan lahjakortilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä hauskaa! :) Ja mä odotan kanssa innolla, että pääsee käyttämään sen lahjakortin :)

      Poista
  7. Mahtavaa, onnittelut! Hienosti keksitty tuunaus ja sopii kaikenlaisille kokeille.

    Syksy on oivaa aika kaikenlaiselle ruokareissailulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toi on kyllä niin simppeli juttu, että ehkä sitä voisi joskus uudemmankin kerran tehdä. :)

      Poista
  8. Ihan mahtava oivallus käyttää kasvissosekeittoa lasagneen! Onnea matkalahjakortista, ja herkullista matkaa :)!

    VastaaPoista
  9. Onnea hauskankuuloisen kisan voitosta!

    VastaaPoista
  10. Onnea voitosta ja hauskaa matkaa! Täällä sitten odotetaan matkaraporttia...

    VastaaPoista
  11. Mahtavaa, onneksi olkoon :)

    VastaaPoista
  12. Onnittelut! Aivan mahtava idea käyttää kasvisosekeittoa lasagnessa, tätä teen seuraavaksi kun kukaan ei suostu enää syömään sosekeiton loppuja :D.

    VastaaPoista
  13. Kiitokset kaikille onnitteluista! :)

    VastaaPoista
  14. Wautsi, hieno palkinto kotiatuomisena. Hyvin kokkailtu sillä eipä nuo huonosti olleet kokanneet muutkaan.

    Tuli nälkä!

    VastaaPoista
  15. Onnea!! Mulla on muuten sulle asiaa ja ehkä sut saa parhaiten kiinni blogista :) Soita!

    Jenni liemessä

    VastaaPoista
  16. Mikä idea!!!! Onnea kekseliäälle voittajalle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...