Einekset ja puolivalmisteet eivät
pääsääntöisesti kuulu keittiömme valikoimaan. Osallistuin kuitenkin viime
viikolla Knorr Soppahaasteeseen ja opin, että valmisruoistakin voi tuunata
omannäköisensä, ja ne voivat olla oiva apu arjessa.
Olin viime viikolla kokkailemassa ja kisailemassa muutaman muun
ruokabloggaajan kanssa Ideakeittiön järjestämässä Knorr Soppahaastekisassa.
Tehtävänantona oli tuunata Knorrin valmiskeitto vielä vähän maukkaammaksi tai
joksikin aivan muuksi. Palkintona parhaimmalle tuunaajalle oli luvassa 500
euron matkalahjakortti. Aluksi jokaiselle arvottiin keittopönäkkä: minä sain
purnukan Knorrin Täyteläistä Kasvissosekeittoa. Meille kilpailijoille annettiin
Master Chef -tyyliin kaksi minuuttia aikaa koota ison pöydän antimista
haluamiamme raaka-aineita, minkä jälkeen kokkaus aloitettiin, eikä
raaka-ainepöydän luo saanut enää palata. Itse kokkaukseen oli varattu aikaa
tunti.
Itselläni löi pää ensimmäisen kymmenen minuuttia aivan tyhjää.
Raaka-ainepöydällä oli vaikka ja mitä herkkuja kampasimpukoista ja
katkaravuista herkkujuustoihin. Omalle työpöydälleni sen sijaan löysivät tiensä
muun muassa yksi peruna, kaksi pientä maa-artisokan mukulaa, pätkä mustajuurta,
kaksi kirsikkatomaattia ja kourallinen siitakesieniä. Onnekseni sentään olin
tajunnut napata muutaman shalottisipulin ja chilipalon sekä
valmislasagnepaketin, jonka sisältä tajusin saavani pastalevyjä.
Päädyin tekemään kasvislasagnea, ja valmiskeitto toimikin yllättävän hyvin
kastikepohjana. Ideaa voi siis oivallisesti hyödyntää, mikäli on tullut
keitettyä koko viikon syömisten edestä kasvissosekeittoa, mutta kyllästytty
soppaan jo muutaman aterioinnin jälkeen.
Kanssakilpailijani loihtivat kukin keskenään hyvin erinäköisiä annoksia.
Soup Operan Anuliina valmisti näyttävän ja monen komponentin annoksen, jossa
tomaatti-mozzarellakeitto muovautui maistuvaksi kastikkeeksi.
Herrasmiehistelyä-blogin Jouni tuunasi metsäsienikeittonsa vuohenjuustolla,
nuudeleilla ja porolla, ja Annemi 52 Weeks of Deliciousness -blogista teki
tomaatti-mascarponekeitostaan kolme maistuvaa pikkuannosta.
Ilta oli todella hauska ja kilpailun jännitystä lisäsi osaltaan myös
annokset arvosteleva tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi viime kauden
Master Chef -kilpailija Lauri Skyttä. Lisää kokkailuntäyteisestä illasta voit käydä
lukemassa myös Ideakeittiön sivuilta.
Soppahaastekilpailu on käynnissä myös Facebookissa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Ilmianna oma
valmiskeittotuunauksesi ja voit voittaa viikottain arvottavia Hackmannin Kesäkeittiö-kattiloita.
Kenen annoksen tuomaristo sitten valitsikaan illan parhaimmaksi?! No minun!! Jee!
Kuva: Antti Hallakorpi/ Studio Piquant Oy |
KASVISLASAGNE (4 annosta)
- 2 shalottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- n. viiden sentin pätkä punaista chiliä
- loraus öljyä
- 1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
- ½ litraa (1 prk) Knorrin Täyteläistä Kasvissosekeittoa TAI vastaava määrä muuta kasvissosekeittoa (vaikkapa edellispäivän jämät)
- 1 Fond ”Du Chef” -kasviskuutio TAI loraus kasvisfondia TAI hyppysellinen suolaa
- ½ dl ruokakermaa
- 10 lasagnelevyä
Juustokastike:
- 1 ½ dl ruokakermaa
- 1 tl dijon-jyväsinappia
- 1 ½ dl juustoraastetta (esim. gruyere-juustoa)
Silppua sipulit, valkosipulinkynnet sekä chilipalko ja kuullota niitä
öljyssä paistinpannulla. Lisää timjaminlehdet, kasvissosekeitto sekä fondi.
Keittele seosta hetki kasaan ja lisää loraus ruokakermaa.
Kuumenna kattilassa ruokakerma ja lisää kerman joukkoon sinappi sekä
juustoraaste. Anna juuston sulaa.
Asettele uunivuokaan vuorotellen kerroksittain lasagnelevyjä sekä
kastiketta. Kaada päällimmäiseksi levyjen päälle juustokastike.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja anna lasagnen vetäytyä
hetki ennen tarjoilua.
Knorr Soppahaasteen järjesti Unilever Finland. |
Hih tänään juuri käytin parin päivän takaiset linssikeitot leipäpohjaan ja huomenna ajattelin tehdä lasagnea, empä olisi tullut ajatelleeksi että keiton olisi voinut laittaa siihen! Onneksi tuli kuitenkin käytettyä hyödyksi joka tapauksessa : )
VastaaPoistaTosi hyvinhän jämiä ja tähteitä saa hyödynnettyä ja mielikuvitus on vain rajana, mutta myönnettäneen, että liian usein edelleen jämät unohtuvat ja hautautuvat jääkaapin perälle. Tosi hyviä vinkkejä oli keväällä blogeissa hävikistä herkuksi -kampanjan yhteydessä.
PoistaNo hei vähänkö paljon onnea sinne voitosta! Voiko parempaa lahjaa olla kuin matkalahjakortti, ei voi!
VastaaPoistaKiitos! No ravintolalahjakortit ovat kyllä aika kovaa valuuttaa myös!
PoistaEhkä kestäisin sellaisen :)
PoistaEhkä kestäisin sellaisen :)
Poista:) Joo, just ja just!
PoistaOnneksi olkoon! Hienosti käänsit raaka-ainepöydän jälkeisen tilanteen voitoksi.
VastaaPoistaOnneksi kaikkia valittuja tuotteita ei tarvinnut käyttää omissa keitoksissa. :)
PoistaOnnea voitosta, todella hienosti keksitty!
VastaaPoistaOlen joskus miettinyt, että tuollainen haastetehtävä olisi ihan mahtava kokea, jos sitä ei tarvitsisi tehdä televisiossa.
Oli kyllä tosi hauskaa, vaikka mulla löi kyllä aluksi pää niin tyhjää, ettei tosikaan. Kaikki muut jo silppusivat ja touhusivat päät höyryten ja mä vaa mietin, että tekiskö lassarii vai canneloneja vai mitä vai vai vai... :)
PoistaHieno idea ja tuunaus. Lopputuloskin on herkullisen näköinen. Mihis meinaat hienon palkintosi sijoittaa?
VastaaPoistaOlen miettinyt aivan samaa kuin Jonna sinä!
Kiitos! En vielä yhtään tiedä, ehkä sitä täytyy johonkin ruokareissuun suunnata. :)
PoistaKiva postaus :) ja onnea vielä voittajalle! odotan innolla mihin lähdet matkailemaan lahjakortilla.
VastaaPoistaKiitos! Oli kyllä hauskaa! :) Ja mä odotan kanssa innolla, että pääsee käyttämään sen lahjakortin :)
PoistaMahtavaa, onnittelut! Hienosti keksitty tuunaus ja sopii kaikenlaisille kokeille.
VastaaPoistaSyksy on oivaa aika kaikenlaiselle ruokareissailulle. :)
Kiitos! Toi on kyllä niin simppeli juttu, että ehkä sitä voisi joskus uudemmankin kerran tehdä. :)
PoistaIhan mahtava oivallus käyttää kasvissosekeittoa lasagneen! Onnea matkalahjakortista, ja herkullista matkaa :)!
VastaaPoistaOnnea hauskankuuloisen kisan voitosta!
VastaaPoistaOnnea voitosta ja hauskaa matkaa! Täällä sitten odotetaan matkaraporttia...
VastaaPoistaMahtavaa, onneksi olkoon :)
VastaaPoistaOnnittelut! Aivan mahtava idea käyttää kasvisosekeittoa lasagnessa, tätä teen seuraavaksi kun kukaan ei suostu enää syömään sosekeiton loppuja :D.
VastaaPoistaKiitokset kaikille onnitteluista! :)
VastaaPoistaWautsi, hieno palkinto kotiatuomisena. Hyvin kokkailtu sillä eipä nuo huonosti olleet kokanneet muutkaan.
VastaaPoistaTuli nälkä!
Onnea!! Mulla on muuten sulle asiaa ja ehkä sut saa parhaiten kiinni blogista :) Soita!
VastaaPoistaJenni liemessä
Mikä idea!!!! Onnea kekseliäälle voittajalle!
VastaaPoistagoogle 2517
VastaaPoistagoogle 2518
google 2519
google 2520
google 2521