Sisällön tarjoaa Blogger.

Marinoidut munakoisot





Italialaisiltamien tiimoilta on vielä muutama resepti julkaisematta. Nämä marinoidut munakoisot olivat antipastopöydässä, mutta sopisivat yhtälailla tapaspöytään tai vähän ruokaisamman salaatin sekaan. Mikseivät brunssipöytäänkin. Apupoika olisi halunnut näiden tilalle karitsatäytteisiä munakoisorullia, mutta jyräsin hänet (taas kerran) omine mielipiteineni, mielestäni ne olisivat olleet liian täyttäviä, sillä antipastojen jälkeen piti saada mahaan mahtumaan vielä kolme muuta ruokalajia. 


Kuvat sisältävät pienimuotoista stailausta, sillä valurautapannu on  pakasterasiaa aavistuksen kuvauksellisempi. 

MARINOIDUT MUNAKOISOT
  • yksi isohko munakoiso 
  • ½ dl karkeaa merisuolaa 
  • oliiviöljyä paistamiseen

Marinadi:
  • ½ dl oliiviöljyä 
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • pieni punasipuli 
  • reilusti tuoretta timjamia 
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa 
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa 
  • puolikkaan limetin mehu (+ muutama limettisiivu koristeeksi)

Leikkaa munakoiso pitkittäin tai poikittain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele isoon siivilään kerroksittain munakoisosiivuja ja karkeaa merisuolaa. Suolaa saa olla reippaasti. Suola saa munakoison itkemään, jolloin koisosiivuista poistuu karvas neste. Anna siivujen itkettyä noin tunnin ajan. Kääntele munakoisosiivuja muutaman kerran itkettämisen aikana. 

Huuhtele munakoisot huolellisesti juoksevan veden alla, jotta ne eivät jää supersuolaisiksi. Kuivaa siivut esimerkiksi keittiöpyyhkeellä ja paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan molemmin puolin kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta siivut sopivaan kannelliseen, kuumuutta kestävään astiaan.

Silppua valkosipuli ja punasipuli. Mittaa marinadin ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna seos samalla sekoittaen. Kaada kuuma marinadi munakoisojen päälle. Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään kuutisen tuntia, mielellään yön yli. 





Psst. Vatsasekaisin Kilinkolin nyt myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!


7 kommenttia

  1. Mahtavan näköisiä, tätä testaan taatusti! Tarjositteko jotain erityistä näiden kanssa, hyvä leipä nyt ainakin sopisi?

    VastaaPoista
  2. Hieno annos ja erinomaiset raaka-aineet, just minun makuun! Pitää laittaa muistiin ja kokeiluun.

    VastaaPoista
  3. Herregud, kun näyttää hyvältä! Ja luultavasti maistuukin :)

    VastaaPoista
  4. Riitta: Meidän antipastopöydästä löytyi ainakin bruschettaa, parmankinkkua, oliiveja, artisokansydämiä ja pecorinoa. Maalaisleipääkin olin leiponut hillittömän satsin, mutta olin sen verran kriittinen sen suhteen, ettei se päässyt pöytään saakka. Mutta munakoisot sopisivat varmasti mainiosti hyvän leivän kanssa.

    Jokihaka: sitten kokeilemaan vain, marinadia voi tuunata omanlaiseksi.

    Heidi: hihi kiitos!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Sitäpaitsi stailaamisessa ei ole mitään vikaa. (Vaikka fanni ja kaneli -Tiina on kyllä saanut pakasterasiankin näyttämään hyvältä mun mielestä http://www.lily.fi/juttu/sitruuna-risonikeitto)

    VastaaPoista
  6. Oi ihanuutta!
    Minullekin on jäänyt mieleen tuo Marin linkkaama pakasterasiakuva - ottakaamme haaste vastaan :)

    VastaaPoista
  7. Mari & Hannele: Fannin ja Kanelin Tiina on kyllä melkolailla onnistunut tekemään pakasterasioillaan mahdottomasta mahdollista! Meillä kaapeista pursuilee kyllä niin epämääräisiä pakasterasioita, että parempi pitää ne visusti pois omista kuvista :)

    VastaaPoista