Sisällön tarjoaa Blogger.

Rakkaudentunnustus ja italialainen ilta


Rakastan astianpesukonetta. Rakkauteni ei ehkä liene täysin pyyteetöntä, mutta ilman kyseistä kapistusta, joka täytettiin ja tyhjennettiin viikonlopun aikana pitkälle toistakymmentä kertaa, olisin vetänyt vähintään yhtä monet itkupotkuraivarit ja istuamököttäisin yhä keittiön lattialla tiskivuoren keskellä. Astianpesukone, olet ihana <3. 

Meillä oli nimittäin lauantaina soppakerho.

Soppakerhoomme kuuluu meidän lisäksi kaksi muuta ystäväpariskuntaa, joista jokainen järjestää vuorotellen illallisen. Olimme Apupojan kanssa miettineet illan tarjottavat jo hyvissä ajoin, mutta jostakin syystä, ehkä prinsessaraviolikokeiluni jälkeen, vaihdoimme lennossa illan teeman italialaiseksi. Itselleni tärkeintä illallisruokien valinnoissa on se, että ruoat voi valmistaa pääsääntöisesti etukäteen, jolloin illan voi viettää vieraiden, eikä kattiloiden, kanssa seurustellen.


Olin suunnitellut istuvani sohvalla lasillinen proseccoa kädessäni puoli tuntia ennen vieraiden saapumista. Eipä onnistunut tälläkään kertaa. Paitsi seuraavana aamuna. Ilta oli kuitenkin ihana. 

Menu Italiano

Aperitivo
prosecco & minipanzanella

Antipasti
tomaattibruschettat
 ilmakuivattua kinkkua
oliiveja valkosipulimarinadissa
yrttisiä artisokansydämiä
pecorinoa

Primo piatto
timjami-valkosipuliöljyä & paahdettuja auringonkukansiemeniä

Secondo piatto
 (pehmeää) jänistä Etruskimetsästäjän tapaan
uunipunasipuleja

Dolce




Psst. Vatsasekaisin Kilinkolin nyt myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

17 kommenttia

  1. Siellä oli sitten 6 onnellista viime lauantaina...

    VastaaPoista
  2. Uusi lukija ilmoittautuu! Näitä toinen toistaan upeampia ruokablogeja on jo niin paljon, että edes kaltaisellani kaiket päivät kotona laiskottelevalla kotiäidillä ei meinaa aika riittää lukemiseen :) Siksi oli tämäkin helmi jäänyt bongaamatta. Onneksi virhe on nyt korjattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa ja tervetuloa! Käväsin samantien teidän ihanissa norjalaismaisemissa. :)

      Poista
  3. Jänisresepti löytynee täältä myöhemmin? Kysyn siitä huolimatta että taitaa tulla toinen vuosi peräjälkeen ilman jänistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jänisparasta ei ole yhtään kuvaa (erästä härskinpuoleista raaka-ainekuvaa lukuunottamatta), mutta ehkä yritän sen tänne kuitenkin ujuttaa. Ohje löytyi Makuja Toscanasta -opuksesta (Maxine Clark, Gummerus 2007).

      Poista
  4. Ja ne jäniksen kaverina olleet papureseptit kiinnostaisivat myös...

    Italialainen ruoka on minustakin hyvää vierasruokaa, kun se tosiaan syntyy usein suht' vaivattomasti ja on silti mielettömän hyvää. Tuo sinun menusi on kyllä niin pitkä ja hieno, että en ihmettele jos on silti tullut vähän kiire. On vieraiden varmasti kelvannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaivoin juuri osan papujämistä jääkaapin perukoilta ja napsin niistä kuvia, joten täytyy laittaa ne piakkoin eetteriin. Tosin eivät ne mitään kovin erikoisia olleet, enkä tiedä italialaisuudestakaan, kun omasta päästä ne väsäsin. :)

      Suht vaivattomasti syntyi sapuskat, vaikka kyllä keittiössä ehti viettää sen puolisen vuorokautta. Raviolit ja jälkkärin pysty hyvin tehdä edellisenä päivänä.

      Poista
  5. Hih, täälläkin pidettiin lauantaina illalliskutsut seitsemälle kaverille (aiheena ylläripylläri Intia). Ja kyllä, sunnuntaiaamuna olisin maksanut ihan mitä vain tiskikoneesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh odotan siis innoissani postausta aiheesta, tykkään kauheasti intialaisesta, mutten oikein osaa tehdä sitä. Kokeilitko skumppaniksiä? Lasi kuohuvaa tiskialtaan reunalla tekee touhusta edes pikkuisen miellyttävämpää. (Niin ja siten että siitä lasista vähän ottaa hörppyä.)

      Poista
  6. Mahtava menu. Minä sain kiukut, kun siivosin juhlien jälkiä, vaikka onkin tiskikone, mutta ei tarpeeksi suuri ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo jotenkin tuntuu, ettei se tiskikone paljoa kerralla niele. Mutta onneksi edes jonkin verran.

      Poista
  7. Tuollainen vuoro illallistamien on tosi jees! Välillä on kiva kokata (ja käyttää tiskikonetta :D) ja välillä taas päästä valmiiseen pöytään. Ja voi slurps mikä menu!
    -Papu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Sitten voi hyvällä omallatunnolla seuraavalla kerralla vain nautiskella täydestä palvelusta :)

      Poista
  8. Olen myös julistanut tiskikoneen mun rakkaimmaksi keittiökoneeksi, melkeinpä myös välineeksi. Ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka onhan se Kitchen Aidkin aika kiva <3

      Poista
  9. No joo, ehkä se on sitten se mun lempikeittiöväline. Laitetaan nuo kaksi suosikkia eri kategorioihin niin ovat molemmat ykkösiä! :)

    VastaaPoista
  10. Tykkään tiskikoneestamme ja tykkään italialaisesta menustanne! Aivan kuolattavan ihana! Vaikka vieraiden varalle puuhatessa saa kulumaan aikaa tunnin jos toisenkin, on se mukavaa. On ilo tarjoilla ystäville herkkuja, mutta onni on myös istahtaa valmiiseen pöytään. Taisivat vieraanne olla ekstaasin partaalla :)

    VastaaPoista