keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Porkkanamuffinit



Omalääkärini aka sisareni lupasi poistaa herkkupalkkaa vastaan viime viikolla hankkimani tikit sormestani. Päätin raastaa syyssatoa taikinaan ja tein vaivanpalkaksi porkkanamuffineita. Sikäli sopiva valinta, että siskoni oli kesällä porkkananpopsintakuurilla ja onnistui siten hankkimaan selvästi omaani (purkista saamaani) ruskettuneemman hipiän.

Samalla ohjeella voi tehdä toki myös kakun. Taikinamäärästä tuli 18 muffinia.


Näitä tarvitset:

  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 100 g margariinia 
  • 4 dl vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 2 tl kanelia 
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 limen kuori
  • 1 dl (hassel)pähkinärouhetta
  • 4 reilunkokoista porkkanaa (raastettuna n. 4 dl)
  • 1 purkki anananasmurskaa

kuorrutus:

  • n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • limemehua

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja valuta ananasmurskasta mehut. Sulata margariini ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen vuorotellen sula rasva ja jauhoseos. Lisää lopuksi porkkanaraaste sekä ananasmurska. Jaa taikina muffinivuokiin. Jos teet yhtenäisen kakun, rasvaa ja korppujauhota kakkuvuoka (tai vuoraa leivinpaperilla).

Paista 200-asteisessa uunissa parisenkymmentä minuuttia.

Itse käytin kuorrutteeseen mascarpone-juustoa. Sekoita tomusokeri juuston sekaan ja purista joukkoon reippaasti limemehua. Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.



4 kommenttia:

  1. Miten teit nuo kiekurakoristeet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Suikaloin kuorimaveitsellä porkkanasta pitkiä suikaleita, jotka leikkasin pienellä juuresveitsellä ohuiksi kiekuroiksi. Kiekurat ovat siis ihan raakaa porkkanaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...