Sisällön tarjoaa Blogger.

Ålandspannkaka



Pannukakut jäivät syömättä Metsäkylän Navetan kahviossa, mutta asia piti tietenkin korjata kotona. Iltapalaksi popsimme ahvenanmaalaisittain valmistettua pannaria. Muuttoa silmällä pitäen yritän tyhjentää kuiva-ainekaapin ja pakastimen nyssäköitä ja purnukoita. Tämä oli oiva resepti siihenkin. Ohje yhdistetty useammasta netistä löytyneestä reseptistä.

Näitä tarvitset:

mannapuuro: 
  • ½ litraa (täys)maitoa
  •  ¾ dl mannasuurimoita

Anna puuron jäähtyä ja lisää sekaan:
  • 4 munaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ litraa (täys)maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Tee ensin mannapuuro: kiehauta maito ja vispaa suurimot sekaan. Anna kiehua viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Vispaa jäähtyneen puuron sekaan muut taikinan ainekset ja anna seistä puolisen tuntia. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada seos pellille. Paista 40 minuuttia. Jos pannari uhkaa tummua liikaa, suojaa se leivinpaperilla tai folionpalalla. Tarjoa vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.

Omasta pannaristani tuli aika ohut, suosittelen käyttämään uunipellin sijasta pienempää vuokaa, jos haluaa paksumman pannarin. 


6 kommenttia

  1. Älyttömän hyvän näköisiä pannareita. Minun on kanssa pitänyt tehdä näitä Ahvenanmaan pannareita niin kauan kuin muistan, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi. Ehkäpä nyt viimein, kun innostuin taas.

    VastaaPoista
  2. Oi mums! Tosi herkun näköistä. Oletko muuten koskaan kokeillut spelt mannaa? Se on meillä suuressa suosiossa.

    VastaaPoista
  3. Hyviä olivatkin! Spelttimannaa en olekaan kokeillut, mutta ainakin Riihipuodilla on sellaista valikoimissa ja olen täysin ihastunut heidän tuotteisiinsa.

    VastaaPoista
  4. Miten minä Riikka muistelen, että olisit joskus suositellut Maatilatorilta ostettua mannaa? Katsoin jossain vaiheessa sen pussin kylkeä tarkemmin ja minulle selvisi, että se on täysjyväspelttimannaa. Ehkä muistan väärin, mutta joka tapauksessa siitä tulee taivaallinen puuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta löysin kommenttisi roskapostikansiosta! Täysjyväspelttimannasta tulee ainakin taivaallista vispipuuroa ja pannariakin oon siitä kyllä tehnyt. Perusmannapuuroa tulee tehtyä tosi harvoin!

      Poista