maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappu tuli, vappu meni







Pääsiäinen, vappu ja loma kotona hurahtivat turhankin rivakasti. Nyt olen takaisin Wienissä ja kokkailuni rajoittunevat aamupuuron- ja pastankeittoon. Muutamia viimeviikkoina kokkailtuja juttuja on kuitenkin vielä blogattavana. Vappuviikonloppu sujui hyvässä seurassa hyvästä ruoasta nauttien. Vappupäivänä piknikin sijaan nautimme kuohuvasta brunssista.




LOHIPARSAKAALIPIIRAAT (n. 12 muffinivuokaan tehtyä minipiirasta tai yksi iso)

Jo useampana vappuna piknkikkoristamme on löytynyt pieniä kylmäsavulohella, parsakaalilla ja vuohenjuustolla maustettuja pikkupiirakoita. Nämä piirakat tulevat syödyiksi korkeintaan kahdella puraisulla.

Pohja:
  • 100 g pehmeää margariinia
  • 1 dl ruisleseitä
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kylmää vettä
Täyte:
  • purkillinen kermaviiliä
  • 1 muna
  • 1 tl dijon-sinappia
  • mustapippuria
  • timjamia ja ruohosipulia
  • ripaus suolaa
  • punasipuli
  • öljyä sipulin paistamiseen
  • 150 g kylmäsavulohta
  • keskikokoinen parsakaali
  • 100 g vuohenjuustoa


Tee pohjataikina: sekoita keskenään rasva, leseet ja jauhot. Lisää tilkka kylmää vettä ja sekoita taikinasta pehmeä, mutta kiinteä pallo. Sujauta taikina muovipussiin tai peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin. 

Leikkaa parsakaalista kukinnot ja keitä tai höyrytä ne lähes kypsiksi. Silppua sipuli ja paista silppua hetki pannulla. Leikkaa lohi paloiksi. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja lisää lohipalat ja sipuli joukkoon. 

Vuoraa muffinipellin kolosten reunat taikinalla (tai isompi piirasvuoka) ja asettele niihin parsakaalikukinto sekä täytettä. Asettele päällimmäiseksi vuohenjuustosiivu. 

Paista 220-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...