keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Välimerisävytteiset lihapullat



Tykkään hirmuisesti lihapullista. En laita lihapullataikinaan kananmunaa saatikka korppujauhoja tai ylimääräisiä nesteitä. Varmasti moni pitää minua hulluna, että sillä lailla uskallan uhmata mummojen ja mammojen perinteisiä ja niitä oikeita lihapullareseptejä. Korppujauhoilla tai kuivahtaneella leivällä on alun perin korvattu osa arvokkaasta ja vaikeasti saatavasta lihasta ja jostain syystä sen lisääminen taikinaan on vakiintunut. Omasta mielestäni lihapullat saavat olla kiinteitä ja täyttä tavaraa. Välillä tosin korvaan osan jauhelihasta soijarouheella.
Nämä välimerellisyyttä huokuvat lihapullat ovat Kilinkolinkeittiön vakkareita. Näitä voi pyöräytellä lounaaksi, illalliseksi tai vaikkapa naposteltavaksi tapaspöytään. Seuraksi sopii vaikkapa raikas salaatti.
Näitä tarvitset:
  • 400 g lampaan-  tai karitsanjauhelihaa (puolet voi korvata naudanjauhelihalla)
  •  2 shalottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljytilkka sipuleiden kuullottamiseen
  •  100 g fetajuustoa (tai paketillinen Arla Apetinan Snack -juustoa, jossa on seassa aurinkokuivattua tomaattia, öljynkin voi hulauttaa sekaan)
  • kalamataoliiveja
  • muutama aurinkokuivattu tomaatti silputtuna
  • 1 rkl tomaattipyreeta tuubista
  • 1 tl dijonsinappia
  • kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl ranskankermaa

Ota jauheliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Silppua sipulit, kuullota niitä hetki pannussa ja anna jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet, silputut mintunlehdet, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja sipulit. Murenna feta ja sekoita kunnolla.  Pyörittele pieniä, halkaisijaltaan parisenttisiä palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Nosta lihapullat heti uunistaottamisen jälkeen pois pelliltä, ettei pullista irronnut rasva jähmety niihin kiinni. 

3 kommenttia:

  1. Kuinka teet taikinan, jos korvaat osan soijarouheella?:)

    VastaaPoista
  2. Hei Heidi, turvotan silloin noin desin tummaa soijarouhetta kuumassa kasvisliemessä vartin verran ja siivilöin ja painelen ylimääräisen nesteen pois ja sekoitan jauhelihan joukkoon (tällöin siis jauhelihan määrä kannattaa puolittaa). Kasvislientä tarvinnee kolmisen desiä. Helppo tapa lisätä soijankäyttöä "piilottamalla" se jauhelihan sekaan. :)

    VastaaPoista
  3. Ok, kiitos ohjeesta:) Pitää ehdottomasti testata:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...