perjantai 6. toukokuuta 2011

Parsafenkolikeitto




Pääsiäisen tienoilla jääkaapissa nökötti nippu parsaa ja fenkoli. Niistä syntyi maukas keväänvihreä alkukeitto lammasaterialle. Tein tämän aikalailla samalla kaavalla kuin taannoisen fenkolikeiton, mutta nyt korvasin osan perunasta vihreällä parsalla.
Alkuruoaksi neljälle, pääruoaksi kahdelle
Näitä tarvitset:
  • sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä kuullottamiseen
  • nippu vihreää parsaa
  • keskikokoinen fenkoli
  • iso jauhoinen peruna tai kaksi pientä
  • 4 dl kasvislientä
  • runsaasti tuoretta timjamia
  • puristus limemehua
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl kuohukermaa
  • sormisuolaa
  • parmesanjuustoa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljytilkassa ja lisää reilusti tuoretta timjamia joukkoon.  Pilko fenkoli sekä parsat ja lisää ne sekä kasvisliemi kattilaan. (Voit säästää parsanuput koristelua varten, itse laitoin ne hetkeksi kattilaan ja nypin hetken kypsymisen jälkeen pois. Helpompi tietty paistaa vaikkapa erikseen pannulla.) Keitä kypsäksi, mausta pippurilla ja soseuta. Omasta mielestäni sauvasekoitinta samettisempi seos syntyy blenderillä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti keiton sekaan. Suolaa parsanuput sormisuolalla, purista tilkka limemehua päälle ja koristele keitto niillä sekä parmesanlastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...