keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kipparikallen vihreä huijauspasta



Kärsin sinkkusyöjän dilemmasta: yksin ollessa ei huvita panostaa kokkailuun. Oleiluni Wienissä on lisäksi sen verran tilapäistä, että yritän maustepuolella pärjätä suolalla, mustapippurilla ja parvekkeella kasvavalla rosmariinipuskalla. Suurta tuskaa aiheuttavat myös tilapäiskeittiöni surkeat veitset.  Kai Shun jälkeen olen joutunut toteamaan, että ruoanlaitto todentotta on välineurheilua.
Lähdin rakentamaan tämänpäiväistä lounastani yllämainituista lähtökohdista. Siis ylipäätään päätin kokkailla tänään jotakin. Lounaspastani ei ollut oikeaa pastaa nähnytkään, sillä korvasin pastan rapsakoilla kesäkurpitsasuikaleilla. Upposi kyllä nälkäiseen kitaan ja aika hyvin onnistuin hämäämään feikkipastalla itseäni: syömisen puolivälissä olin jo unohtanut, ettei lautasella olleet suikaleet olleetkaan perinteistä nauhapastaa.

KESÄKURPITSAPASTAA FETA-PINAATTIKASTIKKEESSA 
Annos kahdelle
  • keskikokoinen kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • muutama kevätsipuli varsineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g pakastepinaattia
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 rkl hunajaa
  • mustapippuria
  • yrttejä (käytin jotakin kuivasekoitusta, joka löytyi kaapinpohjalta, suosittelen käyttämään tuoreita)
  • ripaus suolaa

Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Halutessasi voit viimeistellä ne veitsellä kapeammiksi ja nauhapastamaisiksi. Älä suikaloi kesäkurpitsan keskiosaa, jossa on siemeniä.
Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää loraus hunajaa, mausteet sekä sulatettu pinaatti. Pilko kesäkurpitsan keskiosa ja lisää pannulle. Paista hetki ja murustele joukkoon fetajuusto.
Kuumenna toinen paistinpannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Paista kesäkurpitsasuikaleet nopeasti. Niiden on tarkoitus olla rapsakoita ja al dente, joten ole nopea. Tarjoile suikaleet kastikkeen kanssa ja murenna päälle vielä fetamuruja. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...