maanantai 9. toukokuuta 2011

Kesäkurpitsaomeletti feta-pinaattitäytteellä



Hetkellinen yksinasuminen on aiheuttanut notkahduksen kokkailuihini. Huijauspastan jäljiltä jääkaapissa oli lähinnä vain pinaattia, kesäkurpitsaa, jämät fetajuustopaketista sekä munia. Ajatukseni oli tehdä pinaattimunakas vihanneshöysteellä, mutta ehdin kumota munat pannulle kunnes tajusin unohtaneeni pinaatin ja fetan. En ole mikään suuri munaruokien fani, mutta tämä oli yllättävänkin hyvää ja sopi ihan hyvin lounaaksi. Ja onpahan tämä myös varsin vähähiilihydraattinen annos, kun siitä niin kovasti touhotetaan.

Näitä tarvitset (annos yhdelle suursyömärille):
  • kevätsipuli varsineen
  • öljyä kuullottamiseen
  • neljännes keskikokoisesta kesäkurpitsasta
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

  • valkosipulinkynsi
  • 70 g pakastepinaattia
  • 50 g fetajuustoa
  • mustapippuria

Silppua sipuli ja kuullota silppua hetki öljyssä pienehköllä (teflon)pannulla. Koverra kesäkurpitsasta siemet pois ja suikaloi se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää munien sekaan tilkka vettä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulle ja pyöräytä nopeasti. Kaada munaseos päälle ja peitä pannu kannella tai foliolla. Kypsennä reilu 5 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes omeletti on hyytynyt myös pinnasta. Käännä omeletti lautasen avulla ja paista hetki myös toiselta puolelta.

Feta-pinaattitäytettä varten silppua valkosipulinkynsi ja paahda silppua hetki pannulla. Lisää pinaatti ja rouhi mustapippuria. Kuumenna ja murusta lopuksi fetajuusto sekaan.
Popsi omeletti napaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...