maanantai 18. huhtikuuta 2011

Jauheliha-linssisoppa



Eipä ole mitään gourmetruokaa, mutta tämä helppo ja nopea tomaattinen jauhelihalinssikeitto oli varsin maukasta, eikä vaatinut kauppareissua – siis kelpolounas. Reseptiä on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi, jauhelihakin on helppo korvata soijarouheella (tai jättää kokonaan pois), jolloin keitosta saa kasvisversion. Ja kaikki ainesosat on helppo löytää lähikaupasta jos jotakin kotoa uupuu. Punaiset linssit kypsyvät vihreitä ja ruskeita rivakammin, joten niitä ei tarvitse liottaa. (Liota linssipaketin ohjeen mukaan, jos käytät muita kuin punaisia tai haluat nopeuttaa keittoaikaa.)
Tavallaan hassua, että linssit tunnutaan leimattavan pelkäksi kasvispöperöksi. Harvemmin törmää resepteihin, joissa linssejä käytetään vaikkapa kalan tai lihan kaverina. Vai olenko aivan väärässä?


(4 annosta)
Näitä tarvitset:
  • 300 g naudan (luomu)jauhelihaa
  • (chili)öljyä paistamiseen
  •  iso keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  •  n. 6 sentin pala tuoretta punaista chiliä (sovella määrää chilin voimakkuuden mukaan)
  • puolikas paprika
  • porkkana
  • pala valkokaalia
  •  lime
  •  dl punaisia linssejä (itse käytin vihreitä ja liotin niitä puolisen tuntia ennen lisäämistä)
  •  2 dl kasvislientä (tai tilkka kasvisfondia + vettä)
  •  2 dl vettä
  •  200 g paseerattua tomaattia
  •  mustapippuria myllystä
  •  tuoretta korianteria
  •  turkkilaista jogurttia tai smetanaa

Ruskista jauheliha chiliöljyssä kattilassa. Silppua sipulit, chili ja paprika ja lisää kattilaan. Raasta porkkana, silppua kaali ja lisää ne pataan porisemaan. Lisää linssit, kasvisliemi  sekä sopivasti vettä sipuleiden pehmennyttyä sekä paseerattu tomaatti. Raasta joukkoon limenkuorta ja purista sitruksesta tilkka mehua.  Anna keiton porista kymmenisen minuuttia kunnes linssit ovat pehmenneet. Silppua valmiin keiton päälle runsaasti tuoretta korianteria ja lusikallinen smetanaa tai turkkilaista jogurttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...