tiistai 19. huhtikuuta 2011

Aamumysli pannulla



Vaniljaisen aamiaisjogurtin kaveriksi tein mysliä. Vapaapäivän pieniä iloja. Samalla ohjeella voi tehdä isomman myslisatsin uunissa ja säilöä purkkiin, mutta keittiön täyttävä tuoksu saa hyvälle tuulelle. Ainesosia voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Tästä määrästä riittää kahdelle. 
Näitä tarvitset:
  • 1 ½  dl hiutaleita, leseitä ja rouheita 
  •  ½ dl erilaisia siemeniä (kurpitsan, auringonkukan, seesamin, pellavan yms.)
  • 1 rkl kuivattuja kookoslastuja (tai -hiutaleita)
  • 1 rkl rouhittuja ja kokonaisia pähkinöitä
  •  1 tl fariinisokeria
  •  2 rkl (juoksevaa) hunajaa
  •  2 rkl vettä
  •  2-3 rkl kuivattuja hedelmiä (karpaloita, mansikoita, omenoita, rusinoita)

Rouhi pähkinät ja paahda niitä siemenien kanssa kuivalla pannulla. Lisää hiutaleet, leseet ja rouheet sekä hunaja, fariinisokeri ja tilkka vettä. Pyörittele hetki ja lisää kuivatut hedelmät. Anna jäähtyä. Jos käytät jääkuivattuja mansikkalastuja (jotka ovat aivan loistavia), lisää ne vasta jäähtyneeseen seokseen. 


2 kommenttia:

  1. Kaunista tunnelmaa ja kivoja juttuja! Ihastunut seuraaja ilmoittautuu.

    www.lily.fi/palsta/kivistossa

    VastaaPoista
  2. Tuollainen kommentti saa hymyn huulille! Kaunis kiitos! Oma blogisi (tai palstasi) saa haaveilemaan omasta pikkuisesta puutarhapläntistä. Ihania kuvia ja kivoja juttuja! :) Poikkean uudemmankin kerran.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...